Facebook en WhatsApp

‘WhatsApp gaat delen van Facebookgegevens opnemen in nieuwe gebruiksvoorwaarden’

In een betaversie van WhatsApp is te zien dat de berichtendienst binnenkort nieuwe gebruikersvoorwaarden krijgt. Deze hebben het specifiek over WhatsApp Calling en het delen van gegevens met Facebook.

Facebook en WhatsApp

In een betaversie van WhatsApp voor Android zijn nieuwe gebruiksvoorwaarden ontdekt. Deze grote hoeveelheid tekst zal door velen blindelings geaccepteerd worden, maar blijkt belangrijke informatie te bevatten over het delen van gebruikersgegevens met Facebook, zo ontdekte Androidworld.

Nieuwe gebruiksvoorwaarden WhatsApp

WhatsApp (link) werd in 2014 overgenomen door Facebook. Sindsdien is het nooit echt duidelijk geworden welke gegevens de twee diensten onderling met elkaar uitwisselen. Zo staat er in de huidige gebruikersvoorwaarden van WhatsApp (die stammen uit juli 2012) dat een eventuele nieuwe eigenaar van de app (Facebook dus) het recht heeft op de gegevens van WhatsApp.

Die voorwaarden zijn ondertussen alweer dusdanig verouderd dat nieuwe functies van WhatsApp er niet onder vallen. De belfunctie van WhatsApp bijvoorbeeld. Niet zo gek dus dat WhatsApp Calling expliciet genoemd wordt in de nieuwe gebruiksvoorwaarden.

Bij de gegevens die gedeeld mogen worden, is er een belangrijke rol weggelegd voor Facebook. WhatsApp meldt in de nieuwe voorwaarden namelijk dat er gegevens gedeeld kunnen worden met Facebook, maar dit zou ook te weigeren zijn. Onduidelijk is nog hoeveel keuze je daarbij hebt. Krijg je een knop in de instellingen, waarmee je kunt schakelen tussen wel en niet delen, of ben je verplicht om je gegevens te delen als je de nieuwe voorwaarden accepteert?

Als je ermee akkoord gaat om je WhatsApp-data met Facebook te delen zal ‘je Facebook-ervaring verbeteren’, aldus de voorwaarden. Wat dit precies wil zeggen zal later pas blijken, maar je kunt hierbij denken aan het delen van contactpersonen, zodat Facebook betere suggesties kan doen voor nieuwe vrienden.

Verplicht accepteren om te blijven WhatsAppen

Wanneer de gebruiksvoorwaarden ook echt in de publieke versie van de berichtendienst verschijnen is nog niet duidelijk, omdat het hier slechts om een betaversie gaat. Zoals wel vaker het geval is met de gebruikersvoorwaarden zul je ze moeten accepteren als je WhatsApp wilt blijven gebruiken.

Bron: Androidworld

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 januari 2016, 14:17
Categorie Apps
Onderwerpen facebook, whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.