App Store logo

App Store boekt recordomzet van $1,1 miljard rond de feestdagen

Apple heeft goede zaken gedaan deze feestdagen. In de twee weken rondom Kerstmis en Oud en Nieuw is er een recordomzet van $1,1 miljard gevestigd.

App Store logoApple heeft goede zaken gedaan deze feestdagen. Ze melden in een persbericht dat er in de week van Kerstmis en Oud en Nieuw records zijn gevestigd wat betreft downloads in de App Store. Zo is er wereldwijd meer dan $1,1 miljard besteed aan apps en in-app aankopen.

Recordomzet met Kerstmis en Oud en Nieuw

In de twee weken die eindigden op 3 januari 2016 is er een recordomzet van $1,1 miljard gevestigd. Op 1 januari 2016 zijn gebruikers helemaal los gegaan, want dat was de drukste dag in de geschiedenis van de App Store. Op die dag is er in totaal $144 miljoen uitgegeven in de verschillende App Stores. Hiermee is het vorige record verbroken, dat een week eerder werd gevestigd op Eerste Kerstdag.

Ook Philip Schiller is tevreden met deze cijfers en heeft nog meer indrukwekkende cijfers bekendgemaakt. In het afgelopen jaar alleen al is er $20 miljard uitgegeven in de verschillende App Stores. Sinds de start van de App Store heeft Apple in totaal bijna $40 miljard uitgekeerd aan ontwikkelaars.

Apple TV App Store

Games en entertainment populair, veel werkgelegenheid in Amerika
De populairste categorieën waren dit jaar games, sociale netwerken en entertainment. Apple noemt hierbij Minecraft: Pocket Edition, Trivia Crack en Heads Up! als hoogtepunten, terwijl Facebook Messenger, WeChat en Snapchat het goed deden in de categorie sociale netwerken. Ook Clash of Clans, Monster Strike, Game of Ware – Fire Age and Fantasy Westward Journey waren populair, evenals diensten als Netflix, Hulu en Match.

Vanwege het succes heeft Apple ook bijgedragen aan de werkgelegenheid in Amerika. Er zijn in de Verenigde Staten 1,9 miljoen banen bijgekomen, waarvan meer dan 1,4 miljoen toe te schrijven is aan appontwikkelaars, software-engineers en ondernemers die apps ontwikkelen. Het gaat hier ook om niet-IT-banen die direct of indirect met de app-economie te maken hebben.

Dat Apple juist nu een recordomzet vestigt, is niet zo heel vreemd. Dit jaar verschenen er twee nieuwe App Stores: voor de Apple Watch en Apple TV. Hierdoor is het apparaten waar apps op gedownload kunnen worden gestegen, waardoor consumenten meer mogelijkheden hebben om apps te kopen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 januari 2016, 15:07
Categorie Apple
Onderwerp app store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.