whatsapp-logo-groen

‘WhatsApp gaat chatberichten versleutelen in iOS-app’

WhatsApp gaat een stuk veiliger worden: in de nieuwste beta versleutelt de chatapp je berichten, zodat niet iedereen ze zomaar kan bekijken.

whatsapp-logo-groenWhatsApp gaat in een toekomstige versie van de iOS-app berichten versleutelen. Dit blijkt uit een nieuwe beta van WhatsApp, waarin de nieuwe functie nu al is toegevoegd. De WhatsApp-update maakt het ook mogelijk om de inhoud van een bericht in notificaties te verbergen, waardoor je hem pas te lezen krijgt als je de iPhone ontgrendelt.

In november 2014 vertelde WhatsApp al te experimenteren met end to end encryption. Bij deze beveiligingsmethode wordt een bericht versleuteld op je smartphone, waarna alleen de smartphone van de ontvanger hem kan lezen. Versleuteling werd eerder al in de Android-versie van WhatsApp geïntegreerd. De nieuwe beta wijst er op dat deze zelfde functie ook naar de iOS-app komt.

Een aantal andere chatapps maken al gebruik van versleutelde berichten – waaronder Telegram en het onlangs vernieuwde Signal.

De nieuwe beta van WhatsApp bevat ook de veelbesproken belfunctie. Je kunt hiermee telefoongesprekken voeren via de internetverbinding van je iPhone. Eerder dit jaar bleek deze functie al bij sommige WhatsApp-gebruikers met de huidige app-versie te werken. Het bleek echter om een klein aantal mensen te gaan: om te kunnen bellen met WhatsApp moest je worden uitgenodigd. Het is daarom ook nog onduidelijk of de nieuwe beta er op wijst dat WhatsApp deze functie in een volgende update al beschikbaar gaat stellen.

Meer over WhatsApp lees je in ons Dossier WhatsApp.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 maart 2015, 13:53
Categorieën Apps, Geruchten
Onderwerp whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.