iculture-biz
iCulture Biz
Adobe Document Cloud

Adobe gaat Document Cloud en nieuwe Acrobat-app uitbrengen

Adobe heeft Document Cloud onthuld. Met de dienst komt ook een nieuwe Acrobat-app, die je PDF's digitaal laat onderteken en online inzichtelijk maakt.

Adobe Document CloudAdobe heeft het nieuwe platform Document Cloud onthuld, dat het werken met PDF’s en andere bestanden op mobiele apparaten een stuk makkelijker moet gaan maken. Met de nieuwe dienst komt ook een nieuwe Acrobat-app uit. Deze app is geschikt gemaakt voor touchscreens en zorgt ervoor dat je overal bestanden kunt inzien en bewerken.


De belangrijkste functie van de nieuwe Acrobat DC is het gratis digitaal kunnen ondertekenen van PDF-bestanden, voorheen bekend als Adobe EchoSign. Wanneer je onderweg een handtekening wilt zetten onder een bestand, kun je nu eenvoudig de app gebruiken om het krabbeltje te plaatsen. Door de koppeling met Adobe’s cloud-dienst kan dit vanaf ieder mobiel apparaat en elke gewenste locatie waar je verbonden bent met internet. Het vernieuwde design van Acrobat is speciaal ontworpen voor touchscreens, zodat het voor gebruikers een kleine moeite is om bestanden te kunnen bekijken of versturen.

acrobat-dc-mobile-app-tools

Daarnaast is het mogelijk met Acrobat DC om papieren documenten te veranderen in hoogwaardige PDF-bestanden door ze te scannen met de camera van je iPhone of iPad. Deze maakt hiervoor gebruik van OCR-technologie, die tekst van papier kan herkennen. Met de functie wil Adobe een einde maken aan het versturen van faxen voor een handtekening. Met Send & Track krijg je ook inzicht in wie het document heeft geopend en wanneer dit gebeurde.

Adobe Document Cloud en Acrobat DC zullen naar verwachting eind maart of begin april verschijnen voor zowel iPhone als iPad. Gebruikers die al in het bezit zijn van een Creative Cloud-account kunnen zonder bij te betalen gebruik maken van de nieuwe dienst. Wil je als nieuwe gebruiker aan de slag met Document Cloud, dan kun je een uitgebreid Pro-abonnement afsluiten voor 14,99 dollar per maand. Een standaardabonnement zal 12,99 dollar gaan kosten.

Lees meer zakelijk nieuws in onze serie iCulture Biz.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 maart 2015, 15:02
Categorie Apps
Onderwerpen adobe, iculture biz

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.