whatsapp-logo-tilt

WhatsApp: binnenkort berichten als ongelezen markeren

Bij WhatsApp kun je over een tijdje berichten als (on)gelezen markeren, net zoals bij e-mailprogramma's het geval is. De functie is te vinden op de WhatsApp-vertaalwebsite.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

whatsapp-logo-tiltWhatsApp geeft je binnenkort de mogelijkheid om berichten als ongelezen te markeren, net zoals bij e-mail het geval is. Aanwijzingen daarvoor zijn te vinden op het vertaalplatform waar gebruikers zelf kunnen meehelpen om Engelstalige zinnen in de app te vertalen.


Update: inmiddels is de functie beschikbaar in WhatsApp. Lees hiervoor onze aparte tip:

WhatsApp-bericht als ongelezen markeren
Het gaat om twee zinnetjes op translate.whatsapp.com. Bij de iPhone-versie van de app zijn de zinnen ‘Mark as read’ en ‘Mark as unread’ te vinden. Ze verschijnen als knop als je de lijst met chatberichten bekijkt. WhatsApp geeft zelf aanwijzingen dat de functie vergelijkbaar is met e-mailprogramma’s, want vertalers krijgen de instructie om soortgelijke bewoordingen te gebruiken als we bij e-mail gewend zijn.

De optie geeft je de mogelijkheid om een reeds gelezen bericht weer als ongelezen te markeren. Dat klinkt hoopvol voor mensen die zich ergeren aan de bekende blauwe vinkjes, die een tijdje geleden werden ingevoerd. Het is onduidelijk of het als ongelezen markeren van een bericht ook meteen de blauwe vinkjes weer uitschakelt.

Het is nog niet zeker of en wanneer WhatsApp het als gelezen en ongelezen markeren van berichten gaat invoeren. Officieel is de functie nog niet aangekondigd. Onlangs lekte er een andere nieuwe, toekomstige functie: een like-knop waarmee gebruikers kunnen aangeven dat ze een foto leuk vinden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 augustus 2015, 12:42
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.