whatsapp-logo-tilt

WhatsApp wil dataverbruik tijdens bellen verlagen

De belfunctie van WhatsApp wordt nog zuiniger. WhatsApp gaat een speciale schakelaar toevoegen, zodat je minder data verbruikt.

whatsapp-logo-tiltDe belfunctie van WhatsApp gaat binnenkort nog zuiniger worden. Door een speciale schakelaar om te zetten verbruik je minder data tijdens een VoIP-gesprek in WhatsApp, zodat je ook minder snel door je databundel heen bent. Het is nog niet bekend wanneer WhatsApp de nieuwe functionaliteit toevoegt aan de iOS-app.

De dataschakelaar voor WhatsApp Bellen is op het moment in volle ontwikkeling. Zo heeft iCulture een e-mail ontvangen, waarin WhatsApp zoekt naar een Nederlandse vertaling voor de functie. Volgens WhatsAppen zit de data-optie in het Engels al in de laatste WhatsApp-beta. De e-mail verwijst specifiek naar de iOS-versie van WhatsApp.

WhatsApp Bellen verbruikt op het moment 250kb per minuut. Dat moet met de dataschakelaar nog minder worden, maar het is onduidelijk hoeveel de data precies wordt gecomprimeerd. Je moet hiervoor wel inleveren op audiokwaliteit.

WhatsApp introduceerde eerder dit jaar voor het eerst WhatsApp Bellen. Je kunt hiermee een telefoongesprek voeren met andere WhatsApp-gebruikers via je mobiele internetverbinding, zodat je niet meer belminuten verbruikt. Daarmee biedt WhatsApp een alternatief voor apps zoals Skype, of FaceTime Audio in iOS. Je kunt met WhatsApp enorm veel mensen bereiken: de app wordt immers door bijna tien miljoen Nederlanders gebruikt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 juli 2015, 11:30
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.