iPhone-8-concept

Concept: ga jij in 2018 in de rij staan voor deze iPhone 8?

Vergeet de iPhone 6s, 7 en 7s even, deze conceptvideo blikt alvast vooruit naar de iPhone 8. Een laser-toetsenbord, dubbel scherm en 2k-display. Zou jij ervoor in de rij gaan staan in 2018?
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Het leven van een bedenker van iPhone-concepten gaat niet over rozen. Wekenlang stort je heel je ziel en zaligheid in jouw visie van een nieuw model, om vervolgens weer snel vergeten te worden als het toestel daadwerkelijk onthuld wordt. Jermaine Smit wil wat langer kunnen genieten van zijn visie en ontwierp alvast de iPhone 8.

iPhone-8-concept
De Nederlandse grafisch ontwerper Jermaine Smit heeft naast het uiterlijk van de iPhone in 2018 ook nagedacht over de functies die het toekomstige toestel met zich meebrengt. Het meest opvallende: zijn iPhone 8 heeft twee schermen.

2k-display voor virtual reality

Het 2k-display op de voorkant zul je het meest gebruiken en is scherp genoeg om virtual reality te ondersteunen (met Google Cardboard 2018?). Op de achterkant is een 480p-scherm aanwezig, die door de lagere resolutie energiezuinig is en de batterijduur verdubbelt.

iPhone-8-Dubbel-Display

Handig als je accu het bijna begeeft, of je bijvoorbeeld een boardingpass permanent op het scherm wilt zetten. Daarnaast maakt het tweede scherm een camera op de voorkant overbodig, omdat je het 480p-display ook kunt gebruiken om te zien hoe jouw selfie eruit komt te zien.

Door de twee schermen heeft het iPhone 8-concept wel iets weg van de Yotaphone, een toestel met op achterkant een E-ink display, die een soortgelijke functie vervult.

Laser-keyboard en een blauwe kleur

Aangezien het hier om een iPhone gaat die we voorlopig nog niet in handen hebben, is Smit behoorlijk los gegaan met het bedenken van futuristische functies. Een laser-keyboard bijvoorbeeld, dat je via de zijkant van het toestel op ieder oppervlak kunt schijnen.

Hierdoor kan het scherm 4.7-inch groot blijven, maar heb je nog steeds alle ruimte om te typen. Ook heeft de iPhone 8 een draadloze lader, nieuw blauw kleurtje en is de Home-knop verdwenen. De visie van Smit verschilt in ieder geval van het iPhone 8 concept dat we eind vorig jaar voorbij zagen komen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 juli 2015, 20:11
Categorie iDevices
Onderwerpen concept, iPhone 8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.