whatsapp-logo-groen

Binnenkort backup van WhatsApp maken op Google Drive

WhatsApp laat je een backup op Google Drive maken, zodat je berichten, foto's en films nooit meer kwijtraakt. Binnenkort ook op de iPhone?
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

whatsapp-logo-groenFoto’s, video’s en andere content die je via WhatsApp hebt uitgewisseld met vrienden, kun je binnenkort opslaan via Google Drive. Er komt een mogelijkheid om een online backup van je berichten te maken, zodat de app op je smartphone minder ruimte inneemt en je nooit meer berichten kunt kwijtraken.

De backup-mogelijkheid is al te vinden in versie 2.12.45 van de Android-versie en we verwachten dat het ook in de iOS-versie beschikbaar komt. De functie werd ontdekt door AndroidPolice, vandaar dat onderstaand screenshot ook een Android-toestel toont.

Een paar weken geleden doken er al aanwijzingen op dat er een backupmogelijkheid in de app zou komen: in teksten die de vertalers van WhatsApp moesten omzetten naar hun eigen taal, werd de backup en het terugzetten ervan genoemd.

Na het installeren van de update kunnen Android-gebruikers via de instellingen van de app naar de chatinstellingen gaan. Daar zie ju nu de mogelijkheid om een backup te maken. Je ziet ook wanneer de laatste backup is gemaakt. Je kunt de frequentie instellen op dagelijks, wekelijks of maandelijks. Om 4:00 uur ‘s ochtends voert WhatsApp de backup uit.

Ook handmatige WhatsApp-backups

whatsapp-drive-backupJe kunt ook kiezen voor handmatig maken van een backup door op een knop te drukken. Daarbij wordt eerst een lokale backup gemaakt, die vervolgens naar Google Drive wordt gestuurd. Belangrijk om te realiseren is dat je de backup niet tussentijds kunt stoppen, als het proces eenmaal begonnen is. Het backupbestand kan bovendien vrij groot worden als je veel plaatjes en filmpjes hebt uitgewisseld met vrienden.

Binnenkort voegt WhatsApp belfunctionaliteit toe in de iPhone-app, waar mogelijk ook een verdienmodel aan zit. Een andere ontwikkeling is de webversie van WhatsApp, waarmee je ook op de desktop berichten kunt lezen en beantwoorden. Die functie is nog niet officieel beschikbaar op iOS, maar wel op Android.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 april 2015, 21:34
Categorie Apps
Onderwerpen backup, google drive, whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.