iCulture iKids logo

iKids week 16: Sago Mini Toolbox, Thinkrolls 2 en meer

In de iKids van week 16 lees je over dieren verzorgen met Fantasy Baby Animals, klussen met Sago Mini Toolbox en puzzelen en spelen met Thinkrolls 2.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

iCulture iKids logoIn de iKids van deze week komen weer leuke nieuwe apps voor kinderen aan bod, met dit keer een nieuwe applicatie van de populaire ontwikkelaar Sago Sago, een app die slim inspeelt op het succes van de Tamagotchi en de opvolger van het fijne denkspel Thinkrolls. Voor ouders met kinderen die regelmatig hun iPhone of iPad gebruiken of inmiddels een eigen smartphone hebben is deze handige infographic nog een kijkje waard. Je ziet in één oogopslag hoe je in-app aankopen beperkt, welke apps gevaren met zich meebrengen en hoe je met kinderen over het delen van foto’s praat. Zo kun je hen met een rustig gevoel laten spelen. Deze fijne nieuwe apps komen daar vast goed bij van pas!

Sago Mini Toolbox

Kinderen houden van knutselen en klussen is het ultieme knutselen. Slim dus, dat ontwikkelaar Sago Sago daar een app voor heeft gebouwd. In Sago Mini Toolbox kunnen handige Harry’s van 2 tot 4 jaar zagen, meten, knippen, naaien en afzomen om hun eigen bouwprojecten te realiseren. Met acht soorten gereedschap kunnen ze bijvoorbeeld een handpop maken of een basket bouwen om ballen in te gooien. In totaal zijn er 15 objecten in elkaar te zetten, compleet met bijbehorende animaties en geluiden. Hopelijk voegen de makers in de toekomst nog een optie om vrij te spelen toe, zodat kinderen ook fantasiebouwsels kunnen klussen. Minder handig misschien, maar wel zo leuk.

Fantasy Baby Animals

Wie ooit een Tamagotchi heeft gezien begrijpt de allure van Fantasy Baby Animals meteen. In de applicatie kunnen kinderen vanaf 7 jaar de schattigste sprookjesdieren onder hun hoede nemen, waaronder een kleine draak en een mini-eenhoorn. Naast voederen hebben de dieren ook andere dingen nodig, zoals tegengif voor de spreuken waarmee ze vervloekt zijn. Gelukkig hebben kinderen in deze app de krachten van een tovenaarsleerling en kunnen ze kwade magie weer ongedaan maken. Alle dieren wonen in een oud kasteel, dat kinderen naar eigen smaak kunnen decoreren. Door de boel een beetje op te leuken worden de bijzondere dieren steeds blijer en kunnen ze uiteindelijk bij een koning, ridder of prinses gaan wonen. Fantasy Baby Animals is met €3,99 aan de dure kant, maar de makers beloven meer babydieren en andere extraatjes in de toekomst.

Thinkrolls 2

Over Thinkrolls waren we vorig jaar erg enthousiast. De nieuwste applicatie van Avokiddo is eveneens het vermelden waard. Net als zijn voorganger is Thinkrolls 2 een denkspel, puzzel en platformer ineen, maar met veel meer karakters en levels. Ook hier moeten kinderen van 3 tot 9 jaar ronde mannetjes door een doolhof zien leiden met behulp van zwaartekracht, hitte, snelheid, water en flexibiliteit. Door gebruik te maken van de elementen maken kinderen op een speelse manier kennis met wetenschappelijke processen, zo is de gedachte. Onderweg zijn allerlei obstakels en beloningen te vinden, die van iedere opdracht een soort puzzel maken. Met zijn 235 levels (117 voor kinderen van 3 tot 5 jaar en 118 voor 5 tot 9 jaar) zal dit leuke denkspel kinderen niet snel gaan vervelen.

Bonustip: Dolfje-games helemaal gratis

GU Dolfje Game iPhone headerDe Nederlandstalige Dolfje-games zijn momenteel afgeprijsd en dus een mooie kans om ze gratis voor de kids te downloaden:

  • Dolfje Game for iPhone (gratis, iPhone, iOS 4.3+) - (was €1,99) . Geschikt voor de iPhone.
  • Dolfje Game (gratis, iPad, iOS 4.3+) - (was €1,99) Geschikt voor de iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2016, 11:55
Categorie Apps
Onderwerp ikids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.