watchOS 8.7 final

watchOS 8.7.1 staat klaar (maar niet voor iedereen)

Voor de Apple Watch staat weer een update klaar in de vorm van watchOS 8.7.1. De update is speciaal gericht op de Apple Watch Series 3 voor het oplossen van een vervelend probleem: een bug waardoor de smartwatch herstartte.

watchOS 8.7.1 beschikbaar

watchOS 8.7.1 is een kleine update waarin één specifieke bug wordt opgelost. De update met buildnummer 19U67 is dan ook alleen beschikbaar voor de Apple Watch Series 3 en niet voor de latere modellen. Volgens de releasenotes lost watchOS 8.7.1 een bug op waardoor de Apple Watch Series 3 op onverwachte momenten kon rebooten.


Op de pagina met beveiligingsupdates is te lezen dat watchOS 8.7.1 geen bekende kwetsbaarheden oplost.

watchOS 8.7 final

watchOS 8.7.1 releasenotes

Dit zijn de releasenotes van watchOS 8.7.1 in het Engels:

watchOS 8.7.1 addresses an issue that may cause Apple Watch Series 3 to unexpectedly restart for some users.

Informatie over de beveiligings­aspecten van software-updates van Apple vind je op deze pagina: https://support.apple.com/HT201222

watchOS 8.7.1 downloaden

Om de update uit te voeren voor je Apple Watch Series 3, doe je het volgende op de gekoppelde iPhone:

  1. Ga naar Mijn Watch > Algemeen.
  2. Tik op Software-update en wacht tot de update is gedownload.
  3. Hang de Apple Watch aan de lader en wacht geduldig af tot de update is geïnstalleerd.

Is de update niet zichtbaar? Dan beschik je wellicht over een Apple Watch Series 4 of nieuwer, of een iPhone SE. Deze krijgen de update niet.

Terwijl de Apple Watch aan het updaten is, houd je de gekoppelde iPhone in de buurt om het updateproces niet te verstoren. Het updaten van de Apple Watch kan lang uur duren, dus wees vooral geduldig. Zorg er in ieder geval voor dat de verbinding met de oplader niet verbroken wordt. Om de installatie af te ronden is het vereist om de Apple Watch aan de lader te hangen, dus hou daar rekening mee.

Je kan ook direct updaten via de Apple Watch zelf:

  1. Open de Instellingen-app op de Apple Watch.
  2. Ga naar Algemeen > Software-update.
  3. Wacht tot de Apple Watch gaat zoeken naar de update.
  4. Tik op Downloaden.
  5. Na het downloaden leg je de Apple Watch aan de oplader. Het installeren begint automatisch.

Lukt het installeren niet? Voor watchOS installatieproblemen, lees je ons bijbehorende artikel.

Bekijk ook

Lukt het installeren van watchOS niet? Deze tips helpen

Heb je last van watchOS installatieproblemen? Lukt het instellen van de nieuwste watchOS-update niet? In dit artikel helpen we je op weg als je problemen hebt met het updaten van je Apple Watch.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

watchOS 8

watchOS 8 is de grote software-update voor de Apple Watch van najaar 2021. In watchOS 8 heeft Apple een aantal functies verbeterd en uitgebreid, zoals de notificaties, de nieuwe Mindfulness-app, verbeterde Woning-app en enkele nieuwe apps. Lees over de beste functies in watchOS 8 en meer.

watchOS 8

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.