WatchOS 2 op 16 september beschikbaar

Apple heeft zojuist de definitieve datum onthuld waarop WatchOS 2 voor alle Apple Watch-eigenaren te downloaden is. Vanaf 16 september kan iedereen er mee aan de slag.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

watchOS 2
Iedereen kan op 16 september aan de slag met de grootste update voor de Apple Watch tot nu toe. Apple maakte de definitieve releasedatum van WatchOS 2 bekend tijdens het Apple Event van 9 september.


We kregen WatchOS 2 voor het eerst te zien tijdens de WWDC-keynote van Apple op 8 juni. Daar ontdekten we al dat de update grote veranderingen met zich mee gaat brengen voor de Apple Watch. Apple introduceert bijvoorbeeld ondersteuning voor native apps, die rechtstreeks op de Apple Watch geïnstalleerd worden.

Nieuwe apps

Tijdens het evenement kregen we ook verschillende nieuwe apps voor de Apple Watch te zien. Zo is Facebook Messenger onderweg naar de Watch, en kun je met de GoPro-app je Watch gebruiken om een GoPro te bedienen. Daarnaast gaat Apple nieuwe horlogebandjes en goudkleurige Apple Watch Sport-modellen aankondigen.

Wekker en meer mogelijkheden voor ontwikkelaars

Ook kunnen we de Apple Watch met de komst van WatchOS 2 als wekker gaan gebruiken dankzij de nieuwe Nighstand-modus. Hierdoor verandert de Apple Watch in een traditionele wekker als je hem aan de oplader op je nachtkastje legt. Ook krijgen ontwikkelaars toegang tot de sensoren van de Apple Watch, wat ongetwijfeld interessantere apps op gaat leveren.

Bekijk ook

5 verbeteringen die watchOS 2 met zich meebrengt

WatchOS 2 gaat voor heel wat veranderingen zorgen op de Apple Watch. Reken er maar op dat we er tijdens het Apple Event meer over te horen krijgen. Naar deze vijf verbeteringen kijken wij het meest uit.

WatchOS 2 installeren doe je zo

Wil je weten hoe je een update op de Apple Watch installeert? Sla dan onderstaande tip op en je kunt op de dag dat WatchOS 2 beschikbaar komt direct beginnen met installeren.

Bekijk ook

Apple Watch updaten: zo installeer je een watchOS update

Hoe installeer je watchOS updates op de Apple Watch? En waar moet je met de Apple Watch-updates rekening mee houden? iCulture legt het je uit.

Alle aankondigingen op een rij

Het Apple-evenement is voorbij! Wat is allemaal verteld over de nieuwe iPhones, iPads en de compleet vernieuwde Apple TV? We hebben alle aankondigingen op een rij gezet in een uitgebreide roundup.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.