Watch-OS-2-Verbeteringen

WatchOS 2 op 16 september beschikbaar

Apple heeft zojuist de definitieve datum onthuld waarop WatchOS 2 voor alle Apple Watch-eigenaren te downloaden is. Vanaf 16 september kan iedereen er mee aan de slag.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

watchOS 2
Iedereen kan op 16 september aan de slag met de grootste update voor de Apple Watch tot nu toe. Apple maakte de definitieve releasedatum van WatchOS 2 bekend tijdens het Apple Event van 9 september.

We kregen WatchOS 2 voor het eerst te zien tijdens de WWDC-keynote van Apple op 8 juni. Daar ontdekten we al dat de update grote veranderingen met zich mee gaat brengen voor de Apple Watch. Apple introduceert bijvoorbeeld ondersteuning voor native apps, die rechtstreeks op de Apple Watch geïnstalleerd worden.

Nieuwe apps

Tijdens het evenement kregen we ook verschillende nieuwe apps voor de Apple Watch te zien. Zo is Facebook Messenger onderweg naar de Watch, en kun je met de GoPro-app je Watch gebruiken om een GoPro te bedienen. Daarnaast gaat Apple nieuwe horlogebandjes en goudkleurige Apple Watch Sport-modellen aankondigen.

Wekker en meer mogelijkheden voor ontwikkelaars

Ook kunnen we de Apple Watch met de komst van WatchOS 2 als wekker gaan gebruiken dankzij de nieuwe Nighstand-modus. Hierdoor verandert de Apple Watch in een traditionele wekker als je hem aan de oplader op je nachtkastje legt. Ook krijgen ontwikkelaars toegang tot de sensoren van de Apple Watch, wat ongetwijfeld interessantere apps op gaat leveren.

WatchOS 2 installeren doe je zo

Wil je weten hoe je een update op de Apple Watch installeert? Sla dan onderstaande tip op en je kunt op de dag dat WatchOS 2 beschikbaar komt direct beginnen met installeren.

Alle aankondigingen op een rij

Het Apple-evenement is voorbij! Wat is allemaal verteld over de nieuwe iPhones, iPads en de compleet vernieuwde Apple TV? We hebben alle aankondigingen op een rij gezet in een uitgebreide roundup.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 september 2015, 22:59
Categorie Apple
Onderwerpen apple watch, watchos 2

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.