Steam Link controller

Steam brengt pc-games binnenkort naar iPhone, iPad en Apple TV

Valve Software heeft aangekondigd dat ze meer gaan doen voor mobiele gebruikers. Er komen Steam Link- en Steam Video-apps voor iOS en tvOS. Dat maakt het mogelijk om games die je normaal op een Windows-pc of Mac speelt te spelen op je iPhone, iPad of Apple TV.

Steam Link-app

De Steam Link-app werd woensdag aangekondigd en komt in de week van 21 mei beschikbaar. Hiermee wordt het mogelijk om de bestaande Steam-streamingdienst voor thuis op meer apparaten te gebruiken. Met de huidige versie kun je alleen games spelen op één PC of Mac vanaf een andere computer. Daarbij worden de live videobeelden gestreamd over het thuisnetwerk van de ene naar de andere computer. De toekomstige app zorgt ervoor dat je games uit je Steam-bibliotheek ook op een iPhone, iPad of Apple TV kunt gebruiken. Hierbij stream je via een 5GHz draadloos netwerk of een Ethernet-verbinding. Ook Android-gebruikers mogen meedoen met een beta-versie van de app. Daarnaast zal de Steam Link-app meerdere gamecontrollers ondersteunen, waaronder de Steam Controller van Steam zelf (zie foto) en de MFi-controllers van andere fabrikanten.

Steam Video-app

Daarnaast komt er in de loop van de zomer een Steam Video-app. Daarmee krijg je toegang tot de video’s en shows die op je gebruikersaccount staan. Je kunt hiermee streamen via Wi-Fi of 4G. Ook biedt de app een offline modus, voor als je lokaal bezig wilt gaan.

Steam Link controller

Valve heeft wel eerder geprobeerd om gamen op de PC en Mac op meer apparaten mogelijk te maken, bijvoorbeeld door het aanbieden van de Steam link, een compact kastje dat los wordt verkocht. Als er ondersteuning komt voor de Apple TV biedt dat meer mogelijkheden voor gebruikers, zonder dat ze aparte accessoires hoeven aan te schaffen. Als je al games speelt op de Apple TV is de kans immers groot dat je ook al wat controllers en andere accessoires hebt liggen. Eerder bracht Valve de Steam Mobile-app uit waarmee je toegang krijgt tot het aanbod en de community. Verder werkt Valve aan Artifact, een spel om in digitale kaarten te handelen. Dit verschijnt later dit jaar op de PC en Mac, terwijl iOS halverwege 2019 volgt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 mei 2018, 10:56
Categorie Apps
Onderwerpen gamecontroller, streaming

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.