Ex-president Google China lekt details over Apple-tablet (gerucht)

Kaifu Lee, voormalig president van Google China, heeft op zijn microblog details over de Apple Tablet onthult. Het zou gaan om een 10,1 inch multitouch-scherm, een fantastische interface en een combinatie van netbook en ebook-lezer.

kaifu leeAls je topman van een groot bedrijf bent, heb je geen geheimhoudingsverklaring nodig om te snappen dat je informatie over partners niet zomaar mag lekken. Toch denkt Kaifu Lee, voormalig president van Google China, daar anders over. Hij onthult op zijn microblog op sina.com.cn interessante details over de Apple Tablet. Het zou gaan om een apparaat dat eruit ziet als een grote iPhone, met een 10,1 inch multitouch-scherm een een “awesome user interface”. De tablet combineert functies van een netbook en een Kindle (de ebooklezer van Amazon).

Er zit een virtueel toetsenbord op om tekst in te voeren en een webcam voor videoconferenties. Apple is van plan om het eerste jaar 10 miljoen stuks te produceren. Kaifu Lee heeft eerder voor Apple gewerkt en heeft nauwe banden met Foxconn, die veel producten van Apple in China produceert. Klinkt geloofwaardig, maar waarom iemand de rest van z’n carrière op het spel zet om wat informatie te lekken is wat onbegrijpelijk.

Het formaat van 10,1 inch is al eerder genoemd, bijvoorbeeld door analist Yair Reiner van onderzoeksbureau Oppenheimer. Hij beweerde ook dat Apple contact op had genomen met boekuitgeverijen om de tablet als ebook-platform kracht bij te zetten. Ook is er al eerder gesproken over een virtueel toetsenbord. Het zou daarbij gaan om een scherm met tactiele (voelbare) feedback, wanneer je op een toets drukt. En Lee’s opmerkingen over een groot uitgevallen iPhone kloppen met beweringen dat Apple ontwikkelaars zou hebben gevraagd om demo-applicaties te maken voor een grotere resolutei van 320 x 480 pixels, zoals nu op de iPhone en iPod touch.

Meer info: t.sina.com.cn/kaifulee (Chinees)
Via: Gadgetmix en Apple Insider

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 december 2009, 10:31
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen china, google, ipad, kindle

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.