Voorbereidingen voor media-event in volle gang: een overzicht van de laatste geruchten

Apple is inmiddels begonnen met de voorbereidingen voor het media-event van aanstaande woensdag, zo blijkt uit de eerste foto's. Tevens een overzicht van de laatste geruchten.

Yerba Buena September 2010 - 3Na weken van speculatie maakte Apple woensdag bekend dat het jaarlijkse iPod- en muziek-event dit jaar plaats zal vinden op 1 september. Uit de eerste foto’s die onlangs op het internet opdoken blijkt dat de voorbereidingen inmiddels in volle gang zijn. Het Yerba Buena Center for the Arts, waar het jaarlijkse evenement traditioneel plaatsvindt, is aan de buitenzijde voorzien van dezelfde foto die het bedrijf ook in de officiële uitnodiging gebruikte.

Yerba Buena September 2010

Ondertussen blijft de geruchtenmolen doordraaien. Uit eerdere geruchten werd al duidelijk dat we aankomende woensdag een upgrade van de iPod touch kunnen verwachten. Inmiddels is er nieuwe informatie bekend over deze upgrade. Blogger John Gruber bevestigde op zijn blog nogmaals dat hij een retina-beeldscherm en dubbele camera’s (met FaceTime) verwacht. Gruber verwacht ook een iTunes-verhuurdienst voor tv-series en een nieuwe op iOS gebaseerde Apple TV, die naar verluidt iTV gaat heten.

Ook denkt hij dat we iOS 4.1 voor iPod touch en iPhone kunnen verwachten, inclusief het debuut van het Game Center. De eerste grote update voor iOS 4 wordt al enige tijd door Apple en ontwikkelaars getest en is volgens Gruber klaar om gelanceerd te worden. Game Center moet de positie van de iPod touch als game-apparaat (en de App Store als platform voor games) gaan versterken. Op de langverwachte iOS 4 voor de iPad moeten we volgens de blogger nog tot eind dit jaar wachten. Pas vanaf 4.2 trekt Apple alle iDevices weer gelijk, aldus Gruber.

Volgens iLounge gaat ook het design van de iPod touch op de schop. Bronnen verklaarden tegenover de site dat het apparaatje een achterkant krijgt die sterke vergelijkingen met de MacBook Pro vertoont:

Think of the top of a MacBook Pro, only smaller, which is to say flat rather than curved at the center—closer to the look of the first-generation iPod touch’s back, only with modifications.

Ook de camera op de achterzijde is aanwezig volgens de bronnen. Het is echter nog niet helemaal duidelijk of die, evenals de iPhone 4, ook een LED-flitser heeft. Het is ook mogelijk dat Apple bij de iPod touch de LED-flits door een microfoon vervangen heeft. De ingang voor de hoofdtelefoon aan de onderzijde, evenals de dock connector-poort, blijven wel gehandhaafd in het nieuwe design.

Inmiddels is er ook meer duidelijk over het mini-touchscreen dat onlangs op internet opdook. Het onderdeel van drie bij drie centimeter leek afkomstig van een iPod nano of shuffle. Op een Chinese website zijn hoesjes opgedoken die bestemd zijn voor de iPod touch en de nieuwe iPod nano. De vorm van het iPod nano-hoesje is vierkant en niet – zoals het huidige model – langwerpig. Ook zou de nano het klikwiel voor een touchscreen gaan verruilen. Dat verklaart waarschijnlijk het mini-touchscreen.

Foto’s: Twitpic en Flickr.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 augustus 2010, 18:26
Categorieën Achtergrond, Geruchten, iDevices, Round-up
Onderwerpen apple tv, geruchten, ipod, ipod touch, round-up

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.