Ontwikkelaars krijgen toegang tot Apple’s Game Center

Apple geeft ontwikkelaars vanaf nu de mogelijkheid om hun games aan te passen voor Game Center, de centrale spelletjesdienst van Apple.

game centerBij de lancering van iOS 4.0 was het al aangekondigd: Game Center, Apple’s centrale spelletjesdienst waarmee je straks scores kunt uitwisselen, achievements kunt uploaden en contact met vrienden kunt leggen. In de tweede betaversie van iOS 4.1 was al meer informatie voor ontwikkelaars beschikbaar. Maar de lancering lijkt nabij, want Game Center lijkt zich in de laatste ontwikkelfase te bevinden en wordt bij de lancering van iOS 4.1 definitief verwacht. Grootste pluspunt is dat je je maar één keer hoeft aan te melden en daarna voor meerdere games toegang krijgt tot de topscorelijst en makkelijk scores van vrienden kunt vergelijken.


Er zijn al soortgelijke diensten operationeel zoals Plus+ en OpenFeint, maar Apple zou de dienst ook voor reclamedoeleinden kunnen gebruiken, bijvoorbeeld met iAds in de topscorelijsten of in de applicaties zelf. Ook kan Apple cross-promotie doen van games, op basis van de applicaties die je al geïnstalleerd hebt. Apple weet welke applicaties al op je toestel staan en kan soortgelijke games aanbevelen. Daarbij kun je straks vanuit een iAd-advertentie meteen een nieuwe app kopen, zonder de reeds geopende game te verlaten.

game-center-setup

Geregistreerde ontwikkelaars konden al een account aanmaken sinds iOS 4.1 beta 2. Nu is er ook de mogelijkheid voor ontwikkelaars om hun apps aan te passen, zodat de behaalde resultaten in het Game Center worden getoond. Ze kunnen dit doen via iTunes Connect, het ontwikkelportaal van Apple.

You can now set up metadata for your Game Center Achievements and Leaderboard Categories in iTunes Connect. Setting up these elements will allow you to test the full capabilities of Game Center for your app in the sandbox environment.

achievement

leaderboard

Via: iPhone-ticker, afbeeldingen via 9to5mac

Reacties: 13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.