Vier jaar geleden: verkoop eerste iPad gestart

De iPad eerste generatie werd exact vier jaar geleden voor het eerst verkocht. We blikken terug op deze inmiddels legendarische dag.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPad verkoop 2010Op zaterdag 3 april 2010, om 15:05 uur, publiceerden we op iPadclub een artikel over de Amerikaanse verkoopstart voor de iPad eerste generatie. Een inmiddels legendarische dag: dit was het moment waarop de allereerste iPads de winkel verlieten en werden opgestart door de vele early adopters. De iPad groeide al snel uit tot een wereldwijde sensatie: een maand later waren er al een miljoen iPads verkocht. Toen nog een gigantisch aantal, inmiddels een peuleschil voor Apple.

De verkoop van de iPad was in 2010 eerst beperkt tot de Verenigde Staten: pas later in het jaar werd de iPad aangeboden in Nederland en andere landen. De meest fanatieke Apple-fans moesten daarom de oceaan oversteken om een vroeg exemplaar te bemachtigen. Eenmaal daar moesten ze ook nog eens de gekte in winkelcentrums overleven: zoals we van Apple gewend zijn stonden er lange rijen te wachten en rende Apple Store-personeel enthousiast rond.

3 april 2010 was hoe dan ook een dag zoals we ze inmiddels maar al te goed kennen van andere Apple-productintroducties. Het duurde zo ook niet lang totdat reparatiesite iFixit de allereerste iPad uit elkaar had gehaald en ieder onderdeel in detail had gefotografeerd. Aan het einde van de dag had de iPad de eerste overwinning op de concurrentie ook al binnen: er waren meer ontwikkelaars bezig met nieuwe iPad-apps dan met apps voor BlackBerry en Android.

ipad 1 teardown iFixit

In Nederland konden we de verkoop van de eerste iPad pas veel later vieren: hij werd hier pas verkocht op 23 juli 2010. Een feestje waar we in juli dit jaar uiteraard ook bij stil zullen staan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 april 2014, 16:45
Categorie Round-up
Onderwerpen e-mail, facebook, ipad, jubileum, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.