TomTom Runner Cardio: TomTom vernieuwt sporthorloge voor hardlopers

TomTom gaat de TomTom Runner Cardio introduceren, vernieuwde sporthorloges met hartslagsensor en iPhone-bediening.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

tomtom-runner-cardio-zwartTomTom heeft de TomTom Runner Cardio aangekondigd, een nieuwe uitvoering van het sporthorloge voor hardlopers. Met de speciale TomTom MySports-app kun je de data uitlezen. Het is de opvolger van de al langer verkrijgbare TomTom Runner HRM (€219). Dit nieuwe horloge zal iets duurder uitpakken: €269 is de prijs voor mensen die TomTom Runner Cardio in pre-order willen bestellen. Volgende week wordt het horloge officieel in Nederland gepresenteerd.

De nieuwe TomTom Runner Cardio lijkt op z’n voorganger, maar heeft wat kleine design-aanpassingen ondergaan. Het oude model had een rand rondom het scherm, terwijl bij het nieuwe model de band gewoon doorloopt. Als een soort armband waar het klokje bovenop gemonteerd is. Er zijn twee uitvoeringen: rood met zwart (zie foto hierboven) of rood met wit. Ze zijn geschikt voor hardlopen, fietsen en zwemmen, waarbij je tijdens het sporten realtime je hartslag kunt afmeten.

Hieronder zie je het oude en nieuwe model naast elkaar. Het grootste verschil met het oude model lijkt de verbeterde optische hartslagmeter en de verbeterde ondersteuning voor intensiteitszones voor mensen die op basis van hartslag willen trainen. De vijf zones zijn: Sprint, Speed, Endure, Fat Burn en Easy.

tomtom-runner-oud-en-nieuw

In de app heb je diverse mogelijkheden, zoals racen tegen jezelf, doelen stellen of trainen op basis van hartslagzones. Ook ondersteunt het horloge intervaltrainin, zodat je je snelheid en conditie kunt verbeteren. TomTom Runner Cardio is ook geschikt voor binnen op de loopband, zonder dat je een schoensensor nodig hebt. Via de website van TomTom zijn diverse instructiefilmpjes te bekijken, bijvoorbeeld over het hardlopen op een loopband, het racen tegen een trainingspartner of het koppelen met een Bluetooth-hartslagmeter. Dat laatste is bij de Runner Cardio eigenlijk niet nodig, want die heeft al een ingebouwde hartslagmeter op de pols. Groene lampjes schijnen op de bovenkant van je pols, waarna je actuele hartslag in grote cijfers op het display verschijnt. Via de iPhone-app synchroniseer je alle data en upload je de trainingsdata, buiten de computer om. Er zit een GPS-chip in het horloge zodat je precies de gelopen route kunt terugzien.

Verkrijgbaar via: TomTom-webshop (te reserveren voor €269)
App downloaden: TomTom MySports (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 april 2014, 18:06
Categorie Accessoires
Onderwerp tomtom

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.