MacBook Pro 2016

Deze video vat alle kritiekpunten op de MacBook Pro samen

In deze video worden alle kritiekpunten op de MacBook Pro 2016 opgesomd. Veel te duur en onhandig, maar toch willen we er eentje hebben.

De afgelopen dagen heeft Apple heel wat kritiek over zich heen gekregen na de aankondiging van de nieuwe MacBooks. Apple zou de Mac zijn vergeten en geen rekening houden met echte pro-gebruikers. De Touch Bar mag dan wel een vernieuwing zijn, maar niet iets waar de fans op zaten te wachten. Toch zijn er volgens Phil Schiller nog nooit zoveel bestellingen geplaatst voor een nieuwe MacBook. Het laat maar weer eens zien dat Mac-gebruikers graag klagen, maar er uiteindelijk toch wel warm voor lopen. Deze video vat alle klachten nog eens goed samen.

‘Niet pro genoeg’

“Heb je een Macbook Pro nodig?” vraagt de video. “Zoals een pro pro? Eentje die voor alles een adapter nodig heeft-pro?” En daarmee hebben ze gelijk, want ook al heeft de MacBook Pro vier poorten, er zijn nog maar weinig randapparaten met USB-C-aansluiting en dus zul je voor elke poort een adapter moeten gebruiken.

“Naadloos aansluiten op al je Apple-adapters” belooft de video en speelt daarmee goed in op de emoties die momenteel rond de MacBook Pro spelen. Technisch is het allemaal prut en de prijs ligt veel te hoog, is de boodschap. Maar mensen zullen het toch kopen, inclusief al die adapters, dongles en andere nonsens waarmee Apple geld uit je zak wil kloppen. Omdat het van Apple is.

Wil je weten wat er allemaal mis is met de MacBook Pro, dan geeft deze video een cynische samenvatting. De oplader is niet magnetisch, er is geen HDMI-poort of DisplayPort voor VR, geen SD-kaartslot voor foto’s en video’s en een matige 720p frontcamera. Kortom: niks deugt volgens de makers van de video.

‘Mensen zeuren toch altijd’

Phil Schiller heeft in een interview met de Britse The Independent uitgelegd wat hij van alle kritiek vindt. Hij merkte op dat er altijd heel passioneel wordt gereageerd op nieuwe producten en dat er dus niets nieuws onder de zon is.

Ook zijn er critici die een wat genuanceerder beeld schetsen, zoals Chuq Von Rospach. Hij herinnert zich dat er altijd heel kritisch op nieuwe Apple-producten wordt gereageerd en dat er altijd mensen zijn die denken dat ze veel slimmer dan Apple zijn. We willen innovatie zien, maar tegelijk willen we dat er niets verandert. Hoe harder de kritiek, hoe meer spullen Apple verkoopt. En bij de volgende aankondiging begint de cyclus weer opnieuw.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 november 2016, 19:41
Categorie Mac & macOS
Onderwerp macbook pro

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit twee formaten (13- en 16-inch) en verschillende kleuren en specificaties. Er zijn momenteel drie lijnen: de 13-inch MacBook Pro met M1-chip (eind 2020), de high-end 13-inch MacBook Pro met Intel-chip (voorjaar 2020) en de 16-inch MacBook Pro met Intel-chip (eind 2019). De MacBook Pro is ook kenmerkend vanwege de Touch Bar. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.