16 tv-serie

Vlaamse tv-serie 16 is volledig gefilmd met iPhones

De Belgische tv-serie 16 over de politieke drama's aan de Wetstraat is volledig met iPhones gefilmd. Zie jij het verschil?

De makers van de nieuwe Vlaamse tv-serie 16 hebben een primeurtje: het is de eerste Belgische tv-serie die volledig met iPhones is gefilmd. De zesdelige serie over het kabinet van vicepremier Steven Kennis is online te bekijken – ook voor Nederlanders.

16 tv-serie

Vlaamse tv-serie 16

De eerste twee afleveringen van 16 staan al online en geven een goed beeld wat er zich in de Wetstraat zoal afspeelt. De zesdelige serie toont de machtsspelletjes die niet alleen in House of Cards te zien zijn, maar blijkbaar ook in België spelen.

De naam van de serie verwijst naar het adres Wetstraat 16, waar hoofdpersoon Steven Kennis (Michael de Cock) eerste minister wil worden. Maar dat gaat zomaar niet. De Partij schakelt oudgediende Charles Van Praet (Jan Hammenecker) in om Kennis in de 16 te krijgen. Van Praet stelt onmiddellijk orde op zaken en doet dat niet zachtzinnig. Het leidt tot grappige en gênante momenten.

Tv-serie over Wetstraat 16

Nou is het verhaal misschien niet zo interessant voor iCulture-lezers, maar wel de manier hoe de serie in beeld is gebracht. Zie je verschil met series die met ‘echte’ camera’s zijn opgenomen?

Tv-serie over Wetstraat 16

Wie de serie op tv wil volgen kan elke woensdag op Canvas terecht, of op de website. Hier kun je ook een trailer bekijken.

Tv-serie over Wetstraat 16

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 november 2016, 17:00
Categorie Achtergrond
Onderwerp belgie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.