Verdwijnende berichten met Viber.

Viber heeft nu verdwijnende berichten en rijke notificaties

Viber heeft twee nieuwe handige functies geïntroduceerd. De chatapp heeft nu verdwijnende berichten, zodat foto's en video's na een aantal seconden vanzelf weer weg gaan. En met rijke notificaties kun je meer doen met een melding.

Verdwijnende berichten met Viber.
Er zijn al veel chatapps beschikbaar op de iPhone en iPad, allemaal met hun eigen functies. Viber begon ooit eens als een bel-app, maar is inmiddels veel meer dan dat. Vanaf vandaag heeft Viber er weer enkele functies bij gekregen die zeker van pas kunnen komen. Zo stel je voor video’s en foto’s in hoelang deze zichtbaar blijven, om daarna vanzelf weer te verdwijnen. Ook kun je korte videoberichten sturen en ondersteunt de app rijke notificaties.

Verdwijnende berichten in Viber

Verdwijnende berichten zie je steeds vaker in allerlei sociale apps. Het was Snapchat die daar ooit mee begon, maar inmiddels heeft ook Instagram verdwijnende video’s. In de chatapps Signal en Wire kun je ook tekstberichten sturen die vanzelf na een aantal ingestelde seconden verdwijnen. In Viber werkt dit nu ook, maar dan alleen met foto’s en video’s die je via een chatgesprek verstuurt. Je kunt een timer instellen voor 1, 3, 7 of 10 seconden. Na het aflopen van de timer, verdwijnt een foto of video vanzelf.

Viber biedt nu bovendien ondersteuning voor rijke notificaties. Rijke notificaties werden in iOS 10 toegevoegd en worden nog niet door heel veel apps ondersteund. Dankzij een rijke notificatie kun je direct reageren op een bericht, maar bijvoorbeeld ook de bijgevoegde afbeelding bekijken, een videoafspelen of door een gesprek bladeren. Dit werkt dus zonder dat je naar de app hoeft te gaan om het gesprek te bekijken. Standaard ondersteund de Berichten-app rijke notificaties en ook Twitter werkt met deze rijkere meldingen.

Verdwijnende berichten en rijke notificaties zijn twee functies die in WhatsApp bijvoorbeeld nog niet beschikbaar zijn. Achter de schermen werkt WhatsApp wel aan rijke notificaties, maar dit is nog steeds niet ingevoerd. Of WhatsApp ook met verdwijnende berichten gaat komen is nog afwachten, maar ze werken in ieder geval wel aan het nieuwe WhatsApp Status, waarmee je met een korte video zoals in Snapchat kunt aangeven hoe het met je is. Deze statusberichten verdwijnen wel automatisch, maar pas na 24 uur.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
1 februari 2017 om 18:45
Onderwerp
Categorie
Apps
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.