Viber-Wink

Wink is Vibers antwoord op het succes van Snapchat

Berichten-app Viber gaat de strijd met Snapchat aan met Wink, een losstaande app waarmee je gemakkelijk korte filmpjes of foto's kunt versturen.

Viber-Wink

Bij berichten-app Viber is de populariteit van Snapchat niet onopgemerkt voorbij gegaan. Met de nieuwe app Wink gaat Viber duidelijk de strijd aan met het vrolijke spookje van Snapchat. Wat heeft Wink te bieden?

Wink (link) is een zogenaamde instant camera app, wat betekent dat je er snel foto’s en video’s mee kunt versturen die weer verdwijnen als ze door de ontvanger zijn bekeken. Om Wink wat gemakkelijker in gebruik te maken, is ook de Viber-app van een update voorzien die Wink-bestanden ondersteunt.

Wink is simpel en beperkt

Wink is enorm simpel. Je hebt de keuze tussen de frontcamera en de camera op de achterkant van je iPhone, en je kunt de flitser aan of uitzetten. Na het afdrukken van een plaatje kun je er nog wat tekst overheen zetten.

Viber-Wink Viber-Wink

Door op het klokje te tikken kun je instellen hoeveel seconden de video of foto te bekijken is voordat hij verdwijnt. Je hebt bij Wink de keuze uit een, drie, zeven en tien seconden, maar ook voor de optie om je bericht gewoon eeuwig te laten bestaan.

Wink mag dan een afzonderlijke app zijn, als je Viber (link) niet gebruikt heb je er weinig aan. Vanuit de app is het namelijk alleen mogelijk om je Wink te delen met vrienden via Viber. Wel kun je ervoor kiezen om een Wink op te slaan in je camerarol, al vragen we ons in dat geval af waarom je niet gewoon voor Snapchat zou kiezen.

Als je de Wink naar iemand wilt versturen die een oudere versie van Viber gebruikt, krijg je de optie om een link te versturen waarmee de gebruiker kan upgraden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 december 2015, 15:45
Categorie Apps
Onderwerpen snapchat, viber

Snapchat

Snapchat is een populair sociaal netwerk voor jongeren, waarbij je vooral foto's en video's deel. Hieronder vind je onze tips om meer uit Snapchat op de iPhone te halen, Alles over functies zoals de Snap Kaart, lenzen, filters en emoji gebruiken en gezichten wisselen.

Snapchat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.