Signal-app op iOS.

Veilige chatapp Signal laat berichten automatisch verdwijnen

Chatapp Signal heeft voor chats verdwijnende berichten gekregen. Niet voor extra beveiliging, maar om je chatgeschiedenis automatisch op te laten ruimen. Ook scan je makkelijker de beveiligde verbinding met een QR-code.

Signal-app op iOS.
De extra veilige chatapp Signal heeft een nieuwe functie gekregen die we al bij meerdere chatapps voorbij hebben zien komen. In deze chatapp kun je nu berichten versturen die uit zichzelf weer verdwijnen. Bovendien kun je nu makkelijker controleren of een chatgesprek tussen jou en een contactpersoon veiliger is met de nieuwe beveiligingscodes.

Verdwijnende berichten in Signal

De verdwijnende berichten in Signal zijn niet bedoeld om de beveiliging te verbeteren, maar vooral om je gespreksgeschiedenis overzichtelijk te houden. Je kunt per chat in de Signal-app instellen na hoeveel tijd de berichten automatisch moeten verdwijnen. Je stelt hiervoor een timer in die loopt van 5 seconden tot aan een week. Voor de ontvanger gaat de timer pas in zodra het bericht geopend en bekeken is, terwijl voor de verzender de timer gestart wordt zodra het bericht verstuurd is.

Signal met verdwijnende berichten.

Je schakelt de verdwijnende berichten in door in een gesprek op de naam van je chatpartner te tikken en de schakelaar voor verdwijnende berichten aan te zetten. Wil je een bericht echt bewaren, dan kun je natuurlijk altijd een screenshot maken van het desbetreffende bericht. De iOS-versie heeft namelijk geen functie die screenshots blokkeert, terwijl dat op Android wel het geval is.

Code scannen in Signal.Daarnaast heeft Signal het checken van de beveiliging van de individuele gesprekken verbeterd. Met een nieuwe 60-cijferige code kun je bij je chatpartner checken of er gebruik wordt gemaakt van end-to-end-encryptie. Je kunt ook eenvoudig de QR-code scannen die bovenaan het scherm weergegeven wordt. Deze controle is exact hetzelfde als bij WhatsApp, die afgelopen voorjaar end-to-end-encryptie introduceerde. Dit is niet verwonderlijk, want het bedrijf Open Whisper Systems is zowel verantwoordelijk voor de chatapp Signal als de beveiliging van WhatsApp.

Verder kun je met de nieuwste versie ook je belgeschiedenis en andere informatie wissen. Tot slot zijn er nog bugs verholpen, waaronder eentje met iOS 10 waardoor berichten afgesneden weergegeven werden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 oktober 2016, 16:34
Categorie Apps
Onderwerp signal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.