Veel nieuwe emoji’s in iOS 6

Apple heeft in iOS 6 een flink aantal nieuwe emoji-smileys toegevoegd. iPc'er Bas van der Ploeg heeft de emoji's gebundeld, zodat je ze allemaal kunt bekijken.

Emoji screenEén van de niet eerder genoemde kleinere veranderingen in iOS 6 is de toevoeging van een veeltal emoji’s. Dit zijn emoticons die je op je iPhone kunt gebruiken, door vanuit het instellingenscherm een extra toetsenbord toe te voegen. iPc’er Bas van der Ploeg zette alle emoji’s die je op het moment in iOS 6 kunt vinden op een rij.


Omdat de emoji’s nieuw zijn, kun je ze nog niet in apps gebruiken die alleen iOS 5 of lager ondersteunen.

Emoji's homostellenEen leuke toevoeging is ook dat Apple nu twee homoseksuele stelletjes heeft toegevoegd aan de beschikbare emoji. Naast de al beschikbare ‘hetero-koppels’ vind je nu ook een emoji waarbij twee mannetjes hand in hand staan en idem dito voor twee vrouwtjes. Apple staat bekend als een voorvechter van gelijke rechten voor homoseksuelen (waaronder het recht om te trouwen).

In onderstaande screenshot zijn zowel alle oude als alle nieuwe emoji’s te bekijken. Op Bas’ website kun je de verschillende emoji verder in detail zien. Je hebt wel Safari (of een speciale browser-plugin of -extensie) nodig om de emoji-karakters te bekijken. Daarnaast lijken sommige emoji alleen in Mobile Safari onder iOS 6 te laden.

Nieuwe Emoji's iOS 6

Emoji

Emoji zijn kleine afbeeldingen die je in een chat of op sociale media kunt gebruiken. Er zijn duizenden emoji: van smileys met allerlei gezichtsuitdrukkingen tot eten, voorwerpen, beroepen en nog veel meer. Er zijn ook emoji in allerlei huidskleuren, haarkleuren en geslachten. Elk jaar komen er weer tientallen nieuwe emoji bij. Speciale varianten zijn de animoji en Apple's eigen Memoji.

Emoji

Reacties: 28 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.