Uitgelicht
Apple's WWDC 2024 - de belangrijkste aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

iOS 6 uitgelicht: Niet storen-schakelaar houdt berichten stil

In iOS 6 introduceert Apple een speciale schakelaar, waarmee je in één keer alle binnenkomende berichten en telefoongesprekken kunt uitschakelen. Het is ook mogelijk deze functie om bepaalde tijden automatisch te activeren.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Niet Storen instellingen 2iOS 6 bevat talloze kleine en grote vernieuwingen. In de serie ‘iOS 6 uitgelicht’ hebben we al veel besproken zoals de integratie met Facebook, toegankelijkheid en de nieuwe Apple Maps-kaartendienst. Een handige toevoeging in iOS 6 is de Niet storen-schakelaar. Hiermee kun je alle binnenkomende berichten en telefoongesprekken uitschakelen, zodat je iPhone bijvoorbeeld niet overgaat wanneer je in bed ligt. Het is een nuttig alternatief voor de Vliegtuigmodus-schakelaar die veel iPhone-bezitters al langer hiervoor gebruiken. Het voordeel is dat je met de Niet storen-schakelaar niet volledig van de buitenwereld afgesloten bent.

Schakelaar in het instellingenscherm

De Niet storen-schakelaar zorgt ervoor dat je alle inkomende notificaties, berichten en telefoongesprekken kunt uitschakelen. Op deze manier kun je de iPhone bij de hand hebben zonder dat je gestoord wordt, bijvoorbeeld als je naar bed gaat. Omdat de schakelaar makkelijk vanuit het instellingenscherm te bereiken is, hoef je niet de extra moeite te doen om bijvoorbeeld pushberichten of Wi-Fi en mobiel internet afzonderlijk van elkaar uit te schakelen.

Gepland in- en uitschakelen

Niet Storen plannenDoor bij Instellingen > Berichtgeving > Niet storen aan te geven dat je op geplande tijden niet gestoord wil worden, kun je een standaardmoment kiezen waarop de functie zichzelf moet inschakelen. Hierdoor hoef je niet voordat je naar bed gaat naar het instellingenscherm van je iPhone te gaan om Niet storen aan te zetten. Je ziet dat de functie zijn werk doet, wanneer er een maantje in de statusbalk van je iPhone verschijnt.

Veel iPhone-bezitters gebruikten de Vliegtuigmodus-schakelaar om alle berichten uit te zetten wanneer ze naar bed gingen. Hoewel dit prima werkt, is deze methode lang niet altijd ideaal. Zo kun je bijvoorbeeld niet langer gebruikmaken van mobiel internet, waardoor je de iPhone voor veel taken niet meer kon gebruiken. Een alternatief was om de vliegtuigstand te activeren en vervolgens de Wi-Fi weer in te schakelen, maar dat vergde nogal wat extra handelingen.

Alleen oproepen toestaan van vrienden

Niet Storen uitzonderingenBij de instellingen van Niet storen kun je bepaalde uitzonderingen maken wanneer de functie is ingeschakeld. Je kunt bijvoorbeeld aangeven dat telefoongesprekken wel worden getoond, of dat alleen telefoontjes van favorieten uit je adresboek in beeld verschijnen. Je kunt ook instellen dat een bepaalde groep in je adresboek, zoals je collega’s, gewoon kan bellen op momenten dat Niet storen is ingeschakeld.

Herhaalde oproepen in- en uitschakelen

De Niet storen-functie kan op verschillende manieren omgaan met binnenkomende oproepen van dezelfde persoon. Schakel je ‘Herhaalde oproepen’ in, dan komt een tweede of derde oproep van dezelfde persoon binnen drie minuten gewoon binnen op je telefoon. Dit is vooral bedoeld voor noodgevallen, waarbij iemand je dringend moet spreken. Je kunt ‘Herhaalde oproepen’ ook uitschakelen. In dat geval ontvang je geen telefoontjes, ook niet als iemand meermaals binnen drie minuten belt.

Beschikbaar in iOS 6

De Niet storen-schakelaar is op het moment te gebruiken in iOS 6 bèta, die na de WWDC-keynote beschikbaar is gesteld aan ontwikkelaars. In de herfst van 2012 zal iOS 6 beschikbaar worden gesteld aan iedereen met een iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPad 2, nieuwe iPad (iPad 3) en de 4e generatie iPod touch.

Let op! Bèta’s van iOS 6 zijn niet bedoeld voor dagelijks gebruik en zijn niet te installeren door gewone gebruikers tenzij de UDID van het iOS-apparaat bij Apple staat geregistreerd. Het is niet toegestaan om te vragen naar en/of het uitwisselen van UDID’s en downloadlinks naar de iOS 6-betasoftware.

Reacties: 33 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.