Umano-App

Umano nieuwsapp aangepast voor Apple’s CarPlay

De Umano nieuwsapp is aangepast voor Apple's CarPlay, zodat je handsfree naar de voorgelezen nieuwsartikelen kunt luisteren.

Umano-AppWat is er idealer dan in de auto luisteren naar nieuws? Maar als je verder kijkt dan praatradio en luisterboeken is er nog veel meer te doen, terwijl je aan het autorijden bent. Umano bijvoorbeeld: een nieuwsapp waarbij het nieuws wordt voorgelezen. Geen robotstemmen, maar stemmen van echte mensen die je op de hoogte houden van het nieuws en allerlei achtergrondverhalen die in de media zijn verschenen. Je kiest zelf welke onderwerpen je leuk vindt: politiek, technologie, psychologie of bijvoorbeeld zakennieuws.

Umano is in Nederland nog niet zo populair, omdat alle artikelen en voorleesstemmen Engelstalig zijn en de doorsnee Nederlander nou eenmaal liever luistert naar Humberto Tan dan naar Rachel Kimsey. Maar deze app is echt goed en dankzij de ondersteuning voor Apple’s CarPlay nog geschikter om vanaf het dashboard te gebruiken. Heb je al een entertainmentsysteem in de auto die geschikt is voor CarPlay (zoals het inbouwsysteem van Pioneer), dan kun je er meteen gebruik van maken. De voorleesartikelen klinken luid en duidelijk via de autospeakers. Eerder werden Spotify, Rdio, iHeartradio, Stitcher en Overcast al aangepast voor CarPlay.

Lees ook: Dossier CarPlay

umano-app-1 umano-app-2

Voorlezen voor volwassenen

In de vernieuwde app vind je ook een hoop bugfixes en toegang tot het tabblad Popular, zodat je kunt zien welke uitgevers en stemmen het meest populair zijn bij de andere gebruikers. Bovendien kun je de meest fanatieke gebruikers zien. Sinds vorige maand heeft Umano gebruikersprofielen, interactieve notificaties en een widget voor het Vandaag-scherm. De app is al geoptimaliseerd voor de iPhone 6 en 6 Plus. Umano had al een ‘Car Mode’ met extra grote knoppen voor het afspelen en overslaan van artikelen. Ook is er een 2x-knop voor als het allemaal te traag gaat – zonder dat de voorleesstem klinkt als Mickey Mouse. En er zit ook een Auto Playlist in: jij geeft aan dat je een halfuur wilt luisteren en Umano zorgt dat je interessante artikelen voorgelezen krijgt. Umano wordt gemaakt door voormalige Google-medewerkers en via de website umano.me kun je alvast artikelen bij elkaar klikken die je later via de app wilt beluisteren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 december 2014, 13:30
Categorie Apps
Onderwerp carplay

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.