YouTube-Gaming

YouTube Gaming wil met livestreaming games Twitch verslaan

YouTube Gaming, YouTube's antwoord op streamingdienst Twitch, is zojuist gestart. Een iOS-app moet later ook in Nederland beschikbaar worden. Wat zijn de voordelen ten opzichte van Twitch, en is het genoeg voor populaire streamers om de overstap te maken?

YouTube-Gaming

De populariteit van gamestreamingdienst Twitch is bij YouTube niet onopgemerkt gebleven. YouTube Gaming is een directe concurrent, en wil zich onder meer onderscheiden met een speciale terugspoelfunctie. Je kunt de streams van gamers bekijken via een bijbehorende iOS-app, maar die is voorlopig nog niet te downloaden in Nederland of België. Wat heeft de dienst nog meer te bieden?

Dat YouTube vroeg of laat met een eigen streamingdienst voor games zou komen zat er dik in. Miljoenen mensen volgen gamers als Pewdiepie op de voet en video’s die te maken hebben met videogames zijn mateloos populair. Een goede manier om te livestreamen ontbrak echter nog en daar moet YouTube Gaming verandering in brengen.

YouTube Gaming versus Twitch

De dienst zal echter heel wat in zijn mars moeten hebben om populaire streamers de overstap te laten maken van Twitch.tv; een dienst die exact dezelfde rol vervult en ook een eigen iOS-app heeft. Om dit voor elkaar te krijgen heeft YouTube Gaming wat handige functies in huis. Zo kun je streams tot vier uur terugspoelen en gebruikt YouTube Gaming html5 in plaats van Flash. Daarnaast ondersteunt YouTube Gaming streams in 60 frames per seconde.

Een ander potentieel voordeel is de mogelijkheid om streams heel gemakkelijk over te zetten naar een kant-en-klare YouTube-video. Dit zou zomaar eens de reden kunnen zijn voor streamers om over te stappen, omdat de terugkijkfunctie van Twitch erg beperkt is. Veel streamers kiezen er daarom voor om hun Twitch-video’s achteraf op YouTube te zetten.

De webversie van YouTube Gaming is gewoon internationaal beschikbaar, al zijn de iOS- en Android-app voorlopig alleen te downloaden in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Meer dan 25.000 games krijgen hun eigen pagina waarop je een overzicht van de streams die op dat moment live zijn kunt bekijken. Zodra de YouTube Gaming-app in Nederland beschikbaar is, laten we het je uiteraard meteen weten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 augustus 2015, 19:33
Categorie Diensten
Onderwerpen games, streaming, youtube

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.