AwareCar

Met AwareCar maak je iedere auto slim

AwareCar maakt iedere auto slim, en zorgt ervoor dat je op je iPhone precies kunt zien waar hij geparkeerd staat en of het tijd is om wat extra parkeergeld in de meter te gooien.

AwareCar
Het zal nog wel even duren voordat slimme auto’s de norm zijn, dus zijn gadgets als de AwareCar een mooie tussenstap. Dit goedkope schijfje leg je in de auto, zodat je met de iPhone je wagen kunt terugvinden en weet wanneer er weer geld in de parkeermeter moet.

AwareCar is een simpele Bluetooth-beacon, die je gemakkelijk met je iOS- of Android-toestel verbindt via Bluetooth 4.0. De gadget wordt echter pas bijzonder dankzij de bijbehorende app, die nauw samenwerkt met het Bluetooth-apparaatje. Hierdoor weet je niet alleen waar je auto staat, maar geeft de app je ook informatie die op dat moment relevant is.

AwareCar: tijd om terug te lopen

Awarecar-appZo vertelt de app waar je auto geparkeerd staat en hoe dichtbij je bij je auto bent. Hierbij weet AwareCar (volgens de makers) zelfs het verschil tussen verschillende verdiepingen van een parkeergarage. Op basis van jouw locatie kan AwareCar ook meldingen versturen als het tijd is om terug te gaan naar je auto om wat extra geld in de meter te gooien.

Omdat de app hier de afstand tussen jou en het apparaatje in overweging neemt, voorkom je hierdoor dat je halsoverkop terug moet rennen. Kom je vervolgens in de buurt van je auto (en dus de AwareCar), dan kun je Google Maps vanaf je beginscherm openen om snel te zien hoe je er het snelst komt.

De AwareCar is een ware hit op Kickstarter. Met nog iets meer dan een dag te gaan is het streefbedrag van $15.000 al ruimschoots gehaald. Daar kun je een eigen exemplaar bestellen voor 9 dollar. Naar verwachting ploft hij in december 2015 op je deurmat. Omdat AwareCar zo’n groot succes is, zullen er in de toekomst meer mogelijkheden aan de gadget toegevoegd worden. Zo zal er IFTTT-integratie komen, en willen de ontwikkelaars een bijbehorende Apple Watch-app maken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 augustus 2015, 18:37
Categorieën Accessoires, Apps
Onderwerpen auto, bluetooth, kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.