Apple TV met Apple TV Remote en tvOS.

tvOS-apps krijgen video previews op de Apple TV

Apple TV-apps ondersteunen vanaf nu video previews. Hierdoor kun je in een kort filmpje zien wat de tvOS-apps in zijn mars heeft. Apple legt aan ontwikkelaars uit hoe ze de video's kunnen maken.

Apple TV met Apple TV Remote en tvOS.

Laten zien wat een app in zijn mars heeft kan heel goed met een screenshot, maar een spectaculaire video is natuurlijk een stuk effectiever. iOS-apps kunnen in de App Store al jaren korte video’s aan de app-pagina toevoegen, zodat gebruikers in een paar seconden zien hoe de app werkt. Vanaf vandaag kunnen tvOS-apps op de Apple TV deze video previews ook toevoegen.

Op de Apple’s Developerwebsite is nieuwe informatie toegevoegd waarin wordt uitgelegd hoe ontwikkelaars de video previews aan hun tvOS-apps toe kunnen voegen. Net zoals bij iOS-apps al het geval is, duren deze filmpjes tussen de 15 en 30 seconden en kunnen gebruikers ze rechtstreeks vanuit de App Store bekijken.

Apple TV-app video previews

Tot nu toe was het op de Apple TV alleen mogelijk om screenshots van apps en games te bekijken. Omdat de vierde generatie Apple TV de eerste Apple TV is met een eigen App Store, was er blijkbaar wat tijd nodig om de functie gereed te maken. Op een andere Developerpagina legt Apple stap voor stap uit hoe je een video geschikt maakt voor de tvOS App Store.

Sinds de Apple TV 4 in de winkels ligt heeft Apple geleidelijk nieuwe functies toegevoegd die het navigeren door de tvOS App Store versimpelen. Zo introduceerde de App Store onlangs categorieën en Apple TV hitlijsten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 februari 2016, 19:05
Categorieën Apps, iOS
Onderwerpen apple tv, tvos

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.