twitter-app

GIFjes versturen met Twitter wordt een stuk gemakkelijker

Twitter gaat GIF-bestanden beter ondersteunen dan ooit. De iOS-app krijgt een speciale GIF-knop, zodat je gemakkelijk door duizenden verschillende bewegende plaatjes kunt zoeken. De functie wordt de komende weken uitgerold.

Twitter krijgt een speciale GIF-knop.

Twitter gaat het makkelijker maken om GIF-bestanden op te zoeken en te versturen met een tweet. Een nieuwe functie voor de iOS-app van Twitter voegt een speciale GIF-knop toe, waarmee je de bewegende plaatjes gemakkelijk en snel op kunt zoeken.

Twitter werkt voor de GIF-functie samen met populaire GIF-databases Giphy en Riffsy. Ook Telegram benut de duizenden GIF-bestanden van Giphy om de plaatjes in de app te versturen. Om een GIF aan je tweet toe te voegen hoef je alleen het zoekwoord in te vullen nadat je de nieuwe GIF-knop aangetikt hebt.

Twitter GIF-zoekfunctie op iPhone

Vul bijvoorbeeld ‘Cat’ in om alle beschikbare bewegende plaatjes van katten te zien die je kunt versturen. Tik vervolgens op het plaatje dat je het meest bevalt en hij wordt direct in je tweet gezet. Ook zijn er categorieën om uit te kiezen die gerangschikt zijn op een soort reactie. Mic Drop bijvoorbeeld, of YOLO. zoals Op deze manier kun je ook in privéberichten GIFfjes versturen.

Het is sinds juni 2014 al mogelijk om GIF-bestanden te versturen via Twitter, maar met deze speciale GIF-knop zal het aantal bewegende kattenplaatjes ongetwijfeld toenemen op het sociale netwerk. Volgens Twitter wordt de GIF-functie in de komende weken uitgerold voor iOS, Android en de website van Twitter, zo schrijft het bedrijf in een blogpost. In een jaar tijd zijn er volgens Twitter al meer dan honderd miljoen GIFs verstuurd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 februari 2016, 18:48
Categorie Apps
Onderwerpen gif, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.