tvOS 15.1 beta.

Apple geeft Release Candidate van tvOS 15.1 vrij voor testers

Ook de Apple TV mag weer: de nieuwe Release Candidate van tvOS 15.1 is vrijgegeven. In dit artikel praten we je bij over deze beta-release.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Meestal zien we geen tot weinig nieuwe functies in de nieuwe software voor de Apple TV, maar ook onzichtbare bugfixes zijn belangrijk. We houden onze ogen open voor alle nieuwe functies in tvOS 15.1. Dit is de eerste grote update nadat tvOS 15 is verschenen. Daarin vond je onder andere meer HomeKit-functies, Spatial Audio met AirPods, een nieuwe Apple TV videospeler en betere filmsuggesties voor het hele gezin. Andere functies zoals SharePlay komen later dit jaar beschikbaar.

Nieuwste tvOS 15.1 beta

tvOS 15.1 Release Candidate 4

18 oktober 2021 – De Release Candidate van tvOS 15.1 met buildnummer 19J572 is nu beschikbaar voor testers. Deze versie zal gelijk zijn al de definitieve release volgende week.

tvOS 15.1 beta.

tvOS 15.1 beta downloaden

Ben je ontwikkelaar, dan kun je via de ontwikkelaarswebsite het benodigde betaprofiel downloaden en vervolgens de beta installeren. De tvOS 15.1 beta download is beschikbaar voor de Apple TV HD (voorheen Apple TV 4) en Apple TV 4K. Heb je eerder beta’s van tvOS 14 of 15 geïnstalleerd, dan kan het nodig zijn om eerst het betaprofiel daarvan te verwijderen, voordat je kunt doorgaan met deze nieuwe beta. Publieke testers kunnen zich direct aanmelden via de Apple TV (Instellingen > Systeem > Ontvang beta-updates).

Let op: deze beta’s zijn alleen bedoeld voor ontwikkelaars en publieke testers en zijn niet geschikt om te gebruiken op toestellen die je dagelijks nodig hebt.

Tijdlijn tvOS 15.1 beta

Hieronder vind je een tijdlijn van de tvOS 15.1-beta’s:

  • tvOS 15.1 Release Candidate: 18 oktober 2021 (verschenen; buildnummer 19J572)
  • tvOS 15.1 Beta 4: 13 oktober 2021 (verschenen; buildnummer 19J5567a)
  • tvOS 15.1 Beta 3: 6 oktober 2021 (verschenen; buildnummer 19J5560d)
  • tvOS 15.1 Beta 2: 28 september 2021 (verschenen; buildnummer 19J5552f)
  • tvOS 15.1 Beta 1: 21 september 2021 (verschenen; buildnummer 19J5542e)
  • tvOS 15.1 definitief: 25 oktober 2021

Over tvOS 15.1
We hebben net de uiteindelijke release van tvOS 15 achter de rug, maar Apple zit niet stil. Het is nu tijd voor tvOS 15.1 om weer wat bugs op te lossen. We verwachten geen nieuwe functies aangezien die in de loop van het jaar maar zelden in tvOS worden toegevoegd. De definitieve versie van tvOS 15.1 verwachten we in oktober.

Over het testen van beta’s
Bij het testen van beta’s kun je vaak tegen problemen aanlopen. Allereerst zijn meestal niet alle functies direct beschikbaar, maar worden deze gaandeweg de testperiode toegevoegd en uitgebreid. Ook kun je last hebben van vastlopers of kunnen sommige apps nog niet goed werken. Hou hier dus rekening mee als je besluit een iOS-update te gaan testen. Het wordt dan ook afgeraden om een beta op een toestel te installeren dat je dagelijks gebruikt, omdat er nog veel problemen in de beta kunnen zitten.

Dit artikel zal bij nieuwe beta’s steeds opnieuw worden gepubliceerd, waarbij we de nieuw toegevoegde functies bijwerken. Daarbij kunnen reacties ook strenger worden opgeschoond dan je van ons gewend bent. Zo voorkomen we dat je je steeds een weg moet banen door tientallen inmiddels verouderde reacties van een paar weken geleden.

Revisiegeschiedenis:

  • 2021 - 13 oktober, 19:45: De vierde beta is er.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

tvOS 15

tvOS 15 is de aankomende versie van tvOS, het besturingssysteem van de Apple TV. tvOS 15 wordt eind 2021 verwacht. Apple heeft tvOS 15 aangekondigd tijdens de WWDC 2021 in juni. Er zijn verbeteringen voor HomeKit-camera's op de Apple TV, nieuwe functies voor AirPods en HomePod, ondersteuning voor SharePlay en nog veel meer. Lees hier alles wat we al weten over tvOS 15.

tvOS 15
1 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.