Toon Tellegen: Een Verre Reis

Toon Tellegen’s verhaal Een Verre Reis voor het eerst in app-vorm

Toon Tellegen komt naar je iPad en iPhone! Zijn verhaal "Een Verre Reis" is vanaf vandaag als interactieve app te downloaden in de App Store. Volg het avontuur van de olifant aan de hand van opdrachten en wordt voorgelezen door Tellegen zelf.
Eveline Meijer - · Laatst bijgewerkt:

Het werd in maart al aangekondigd, maar nu is het zo ver: voor het eerst verschijnt er een verhaal van Toon Tellegen als app op de iPhone en iPad. Kinderen vanaf zes jaar en hun ouders (en fans van Toon Tellegen) kunnen vanaf vandaag genieten van “Een Verre Reis” in interactieve app-vorm.

Toon Tellegen: Een Verre Reis

Toon Tellegen leest jou Een Verre Reis voor

In Een Verre Reis volgen we het avontuur van een olifant die naar de woestijn vertrekt. Het verhaal is ontstaan vanuit bewondering voor het werk van Tellegen en de karakters uit zijn verhalen, in dit geval de olifant en de eekhoorn. Het verhaal is overigens niet nieuw, maar ook te lezen in het boek ‘Iedereen was er’.

Het team achter Een Verre Reis heeft in de vormgeving en opzet van de app voor een authentiek gevoel gekozen dat aansluit bij de sfeer van tekst. Dit betekent dat er veel warme, vriendelijke kleuren in zitten, samen met een mooi decor en dromerige omgevingen.

Toon Tellegen: eekhoorn en olifant

Dankzij diverse interacties leer je de karakters en hun beweegredenen beter te begrijpen. Denk bijvoorbeeld aan waarom de olifant naar de woestijn vertrekt en wat zijn relatie tot de boom is die hij daar tegenkomt. In het verhaal krijg je hier niet altijd direct antwoord, maar door tijd in de app door te brengen leer je hier wel meer over.

Het verhaal kun je zelf lezen, maar je kunt ook voorgelezen worden door Tellegen zelf. Daarnaast zijn er telkens eenvoudige opdrachten die je uit moet voeren om naar de volgende scène te gaan en vrolijke animaties leiden je door het verhaal. Daarnaast is er een pauzeknop, waardoor je op je eigen tempo kunt lezen.

Toon Tellegen: Een Verre Reis

Tellegen gaat de grens over

De gehele app is geïllustreerd door Gwen Stok en ontwikkeld door YipYip in Rotterdam. YipYip maakte eerder ook al twee apps met illustraties van Jip en Janneke. De makers van de apps hopen door de verhalen van Toon Tellegen als app te verspreiden een nieuw en breder publiek te bereiken voor de beroemde verhalen van de schrijver. Later dit jaar komt er ook een Engelse versie van de app, waardoor Tellegen de grenzen gaat overschrijden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juni 2016, 12:06
Categorie Apps
Onderwerpen app, kinderboeken, kinderen
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.