Toon Tellegen, de olifant gaat op een Verre Reis.

Toon Tellegen-verhalen vanaf zomer 2016 in de App Store

De eerste Toon Tellegen-app is vanaf deze zomer in de App Store te vinden. Beleef het verhaal van de olifant die op reis gaat in een interactief avontuur.

Ouders met jonge kinderen (en fans van Toon Tellegen) kunnen uitkijken naar een nieuwe app. Deze zomer zal de eerste Toon Tellegen-app verschijnen. Kunstenares Gwen Stok illustreerde het verhaal van de olifant die naar de woestijn gaat. Het interactieve prentenboek verschijnt op iPhone, iPad en Android en is geschikt voor jong en oud. Het verhaal wordt verteld door Toon Tellegen zelf. Het belooft iets moois te worden, met onder andere een soundtrack van de band Half Way Station en veel animaties en interacties.


Toon Tellegen, de olifant gaat op een Verre Reis.

Studio YipYip uit Rotterdam gaat de app maken, die de titel ‘Een Verre Reis’ krijgt. Het zal de allereerste app zijn bij het literaire werk van Toon Tellegen, die dit jaar 75 wordt. Vanaf zomer 2016 is de app beschikbaar.

De auteur, die zijn bundel dierenverhalen ‘Iedereen was er’ in 2009 voor het eerst uitbracht, heeft fans over de hele wereld. Het werk van Tellegen staat onder meer bekend om de filosofische gedachten, de verfijnde humor en het goede taalgevoel. Er wordt geprobeerd om al deze elementen ook in de app terug te brengen, zodat zowel volwassenen als kinderen er plezier aan beleven. Later verschijnt de app ook in een Engelstalige variant.

Toon Tellegen: eekhoorn en olifant

Toon Tellegen: olifant gaat op een verre reis

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 maart 2016, 14:58
Categorie Apps
Onderwerpen kinderboeken, prentenboek
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.