‘Toekomstige Apple Watch krijgt meer gezondheidssensoren’

De toekomstige Apple Watch krijgt meer gezondheidssensoren. Apple kan bewust het aantal gezondheidsfuncties beperkt hebben gehouden.

Apple Watch 4De eerste generatie Apple Watch bevat huidsensoren, waarmee je veilig betalingen kunt doen. Er is ook nagedacht over een slimme interface en heel veel stijlen, zodat de smartwatch een breed publiek aanspreekt. Maar één groep gebruikers moet misschien toch nog wat geduld hebben: mensen die de Apple Watch voor gezondheidsfuncties en medische toepassingen willen gebruiken, zegt persbureau Reuters.

“Two people familiar with Apple’s plans told Reuters the company is planning to unveil richer health features and additional sensors in later versions, the first iteration not hitting the market until early 2015.”

Het lijkt een open deur: natuurlijk zal Apple nog meer sensoren in de smartwatch stoppen en gaan sleutelen aan de batterijduur. Maar Reuters heeft wel een punt: het duurt nog wel even voordat de Apple Watch daadwerkelijk uitkomt en Apple heeft dus alle tijd om de publieke opinie in de gaten te houden. Twee mogelijke uitbreidingen, die er nog niet in zitten, zijn slaapfuncties en gps-chip. Apple zou het aantal mogelijkheden voor medische functies bewust beperkt hebben gehouden, suggereert Reuters. Dat voorkomt dat de Apple Watch teveel als gezoondheidsaccessoire wordt gezien en daarvoor gelden andere regels. Ook in Europa. In de VS zou Apple goedkeuring bij toezichthouder FDA moeten vragen.

apple-watch-sportfuncties

Als de Apple Watch begin 2015 beschikbaar komt, is dat de eerste generatie van een nieuw product. Heel wat mensen zijn huiverig om zo’n eerste generatie te kopen en dat is begrijpelijk. Als je weinig te besteden hebt, wil je niet worden opgescheept met een apparaat waar nog kinderziektes in zitten. Maar voor de echte Apple-fans zit er maar één ding op: flink sparen, om straks als eerste in je vriendenkring eentje te hebben.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.