saffierglas

Waarom de iPhone 6 toch geen saffierscherm heeft

Ondanks alle geruchten heeft de iPhone 6 toch geen saffierscherm. Waarschijnlijk had dat te maken met problemen binnen de productie.

saffierglasWe konden er haast niet meer omheen: de ene na de andere bron beweerde de afgelopen maanden dat Apple een saffierscherm in de iPhone 6 ging gebruiken. Toch koos Apple ervoor om het stevige scherm niet aan de iPhone 6 toe te voegen. Waarom niet? Wall Street Forensics denkt het antwoord te hebben.

Volgens bronnen van de onderzoekssite kwam Apple’s saffierfabrikant GT Advanced Technologies in de problemen. De fabriek had een grote hoeveelheid saffierschermen gemaakt, maar het lukte niet om de randen van het iPhone-scherm goed af te werken. Een paar weken voor de iPhone 6-onthulling waren er 25 procent minder schermen gefabriceerd dan verwacht. Een aantal zo laag, dat Apple ervoor koos om toch een glazen scherm te gebruiken.

landscape iphone 6

We horen wel vaker over productieproblemen met de iPhone, maar meestal leiden deze niet naar een geschrapte functionaliteit. Wellicht had Apple de lat ditmaal extra hoog gelegd. Eerder schreven we dat Apple een recordaantal iPhones had besteld, en vermoedelijk wil Apple niet met tekorten komen te zitten.

De door GT Advanced gefabriceerde saffierschermen zijn overigens geen verspilde moeite. Al het ongebruikte saffier dat de kwaliteitscheck is gepasseerd, zal worden gebruikt voor de Apple Watch. Want daarin zit wel een krasbestendig saffierscherm.

Saffier is bijna net zo hard als diamant, waardoor een saffierscherm bestand is tegen krassen en andere schade. Eerder schreven we uitgebreid over de voordelen van saffier in een iPhone.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 september 2014, 8:36
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen iPhone 6, saffierglas

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.