Apple Store Union Square

Zo ziet de Apple Store van de toekomst eruit

Apple heeft in San Francisco de Apple Store van de toekomst onthuld: allerlei nieuwe onderdelen die we ook in andere Apple Stores zullen zien.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple viert de 15e verjaardag van de Apple Store met een gloednieuwe winkel: aan Union Square in San Francisco kreeg de media te zien hoe Apple Stores er in de toekomst uit zullen zien. Een aantal onderdelen zagen we al in Brussel terug, zoals de levende bomen.

Apple Store Union Square

Apple Store van de toekomst

De Store in San Francisco heeft de primeur van allerlei voorzieningen en diensten die je in een later stadium ook in andere Apple Stores zult zien. De winkel gaat aanstaande zaterdag 21 mei om 10:00 uur officieel open voor het publiek. Angela Ahrendts was vandaag al aanwezig om het lintje van de 13 meter hoge glazen deuren door te knippen.

De Apple Stores staan erom bekend dat het niet alleen winkels zijn, maar dat je er ook terecht kunt voor allerlei andere activiteiten, zoals het bezoeken van een workshop of het checken van je e-mail. In de toekomstige Apple Stores wordt dat idee nog verder doorgevoerd. “We hebben er ook voor gekozen de winkel een breder doel en een grotere rol binnen de stad te geven”, aldus Ahrendts. “We streven ernaar om onze bezoekers een leuke tijd te bezorgen en hun iets bij te brengen, en richten ons daarnaast op de plaatselijke ondernemers.”

Plaza als ontmoetingsplek

De nieuwe Apple Store krijgt een plaza, voorzien van kunstwerken, zitjes, gratis Wi-Fi en een 15 meter hoge ‘groene’ wand. Dit is een ontmoetingsplek voor mensen die de Apple Store bezoeken, maar het is ook te gebruiken voor akoestische optredens. Jonathan Ive ontwierp de glazen winkelpui, waarmee hij het begrip ‘transparantie’ een nieuwe invulling wilde geven. Ive: Met deze gevel verlagen we de drempel nog verder, zodat iedereen zich vrij voelt om binnen te lopen.” Uiteraard draait ook deze Apple Store volledig op duurzame energie, onder andere afkomstig van de zonnepanelen op het dak.

Avenue: een boulevard in de Apple Store

De Apple Store van de toekomst krijgt een zogenaamde Avenue, die geïnspireerd is op een boulevard met winkeletalages. De etalages in de Avenue-wanden hebben elk een interactief thema en laten de producten en diensten van Apple goed zien. De thema’s variëren van muziek en creativiteit tot apps en fotografie. Bij de etalages staan ‘Creative Pro’s’, een nieuw type Apple-winkelmedewerkers die advies geven hoe je je Apple-producten artistiek kunt gebruiken. Je vindt er ook ‘Only at Apple’-producten: accessoires van fabrikanten die exclusief via de Apple Store worden verkocht.

Genius Bar wordt Genius Grove

De Genius Bar is al lang geen bar meer: in de nieuwere Apple Stores zijn ze vervangen door zogenaamde 360 graden-tafels. Apple zal ze voortaan Genius Grove noemen, omdat er bomen omheen staan. Zoals vanouds kun je er terecht voor vragen en reparaties.

Het Forum: ontmoetingsplek met 6K-videowand

Rondhangen in de Apple Store kan in Het Forum. Dit is een ontmoetingsplek met een grote 6K-videowand, waar ‘Today at Apple’ zich afspeelt. Hier kunnen kunstenaars, fotografen, muzikanten, gamers, ontwikkelaars en ondernemers laten zien wat ze kunnen. Klanten kunnen een sessie of optreden bijwonen en daarna zelf aan de slag gaan. Er komen Game Nights met redacteuren van de App Store, sessies voor programmeurs en Creative Sessies in samenwerking met lokale experts.

Plaza: 24 uur per dag rondhangen

Rondhangen kan niet alleen in Het Forum, maar ook in het Plaza, die 24 uur per dag geopend is. Je kunt er gratis Wi-Fi gebruiken, onderuitzakken op de zitjes en naar akoestische optredens kijken. Een dergelijke Plaza komt alleen in de belangrijkste Apple Stores, waaronder die in Union Square. Deze winkel krijgt bovendien iets bijzonders: er is een fontein uit 1969 geïnstalleerd, gemaakt door beeldhouwster Ruth Asawa uit San Francisco en er hangt een kunstwerk met de titel ‘Love’ van kunstenaar Laura Kimpton.

De nieuwe Apple Stores krijgen ook een Boardroam voor presentaties en trainingen aan ondernemers, softwareontwikkelaars en andere klanten uit het MKB.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 mei 2016, 9:24
Categorie Apple
Onderwerp apple store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.