time-travel-apple-watchos-2

Zo werkt Time Travel op de Apple Watch

Zien hoe warm het morgen wordt? Of snel je agenda-afspraken van gisteren nog eens bekijken? Je kunt het vanaf watchOS 2 razendsnel op de Apple Watch dankzij Time Travel.

time-travel-apple-watchos-2Apple introduceert in watchOS 2 een compleet nieuwe functie voor de Apple Watch: Time Travel. Het is met Time Travel mogelijk om heel snel te zien wat er gisteren, vandaag of morgen op de planning staat. Dat doe je door simpelweg te draaien aan de digitale kroon: de klok op je Apple Watch springt naar voren of achteren, terwijl de informatie op de Apple Watch zich automatisch aanpast.

Time Travel: digitale kroon naar boven of beneden draaien

Je activeert Time Travel door vanaf de Apple Watch-wijzerplaat te draaien aan de digitale kroon. Beweeg met je vinger omhoog op de knopen de klok verspringt naar een tijd in de toekomst, of draai omlaag om terug in de tijd te gaan. De lichtblauwe tekst Time Travel verschijnt bovenin beeld, met daarbij hoe ver je in de tijd bent gesprongen. Heb je een complicatie met de datum ingesteld? Dan zie je op welke dag je bent beland.

Time Travel vooruit Apple Watch watchOS 2 Time Travel achteruit Apple Watch watchOS 2

Complicaties veranderen door Time Travel

Niet alleen de tijd en de datum veranderen op je Apple Watch als je Time Travel gebruikt: alle complicaties op de wijzerplaat worden aangepast op basis van de getoonde tijd. Complicaties zijn kleine informatieblokjes op de Apple Watch-wijzerplaat, waarop je bijvoorbeeld ziet wat voor afspraken er in je agenda staat. In een apart artikel lees je alles over complicaties op de Apple Watch.

Wil je weten hoe warm het vanmiddag wordt? Je hoeft dan alleen maar aan de digitale kroon te draaien tot het gewenste tijdstip wordt getoond. De complicatie met de huidige temperatuur wordt automatisch bijgewerkt. Dat werkt vele malen sneller dan met eerdere versies van watchOS, waarbij je de weer-app moest openen om de weersverwachting te bekijken.

Ontwikkelaars mogen vanaf watchOS 2 ook zelf complicaties voor de Apple Watch maken, waardoor je ook snel door toekomstige app-informatie kunt draaien met de digitale kroon. Hierdoor weet je bijvoorbeeld welke afspraken je morgen hebt in een alternatieve agenda-app zoals Sunrise.

Time Travel dit najaar voor iedereen

Time Travel is een functie in watchOS 2, de nieuwste versie van het Apple Watch-besturingssysteem. Op het moment is watchOS 2 alleen beschikbaar voor ontwikkelaars en goedgekeurde testers. Later deze zomer wordt een publieke beta verwacht, waarna in de herfst een stabiele versie voor iedereen verschijnt. In watchOS 2 introduceert Apple ook de Nightstand-modus voor de Apple Watch.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 juni 2015, 20:38
Categorie iOS
Onderwerpen apple watch, watchos 2

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.