range-rover-sport-remote-control

Range Rover te strak ingeparkeerd? Haal ‘m eruit met je iPhone

Met Range Rover kun je je auto op afstand besturen vanaf je iPhone. Handig als je wilt inparkeren op een moeilijke plek of over gevaarlijke rotsen wilt rijden.

range-rover-rotsblokken
Er zijn van die situaties waarbij je liever niet in de auto zit. Bijvoorbeeld wanneer je auto over gevaarlijke rotsblokken wilt sturen en geen zin hebt om te kieperen. Of wanneer je de auto zo strak langs een muurtje wilt parkeren, dat je niet meer kunt uitstappen. In dat geval pak je de iPhone erbij, want Range Rover heeft een technologie ontwikkeld waarmee je de auto kunt bedienen in James Bond-style.


range-rover-sport-inparkeren

Je kunt met de vinding van Range Rover op lage snelheid rondrijden, terwijl je stapvoets ernaast loopt met een snelheid van maximaal 4 kilometer per uur. Momenteel moet je alles nog met de hand bedienen, maar het plan is dat het straks met één druk op de knop werkt. Het lijkt toekomstmuziek, maar Jaguar Land Rover (het bedrijf achter het merk) is al redelijk ver gevorderd met het testmodel, de Range Rover Sport. Deze kan zelfstandig een draai van 180 graden maken, dankzij de aanwezige sensoren. Auto’s die helemaal autonoom zijn ziet Jaguar Land Rover niet zitten, want er moet ook nog wat lol overblijven voor het rijden door woeste landschappen.

Hieronder zie je nog meer foto’s van deze iPhone-bedienbare auto:

range-rover-sport-iphone-app

range-rover-sport-remote-control

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 juni 2015, 19:42
Categorie Achtergrond
Onderwerp auto

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.