Facebook Messenger gezichtsherkenning

Facebook voorziet Messenger van gezichtsherkenning

Facebook Messenger gaat gezichtsherkenning loslaten op foto's in je camerarol van de iPhone, zodat je ze sneller via Messenger zult delen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Facebook gaat gezichtsherkenning gebruiken in de Messenger-app, zodat je voortaan automatisch foto’s van je vrienden kunt delen. De functie Photo Magic komt geleidelijk beschikbaar. Het scant foto’s in je camerarol, om te kijken of er Facebook-vrienden op staan. Is dat het geval, dan krijg je een melding of je deze foto niet wil delen. Je moet daarvoor Facebook natuurlijk wel toestemming tot jouw foto’s geven.

Facebook Messenger gezichtsherkenning

Een ander nadeel is dat er steeds acties op de achtergrond bezig zijn als jij foto’s hebt gemaakt, om te checken of er misschien bekenden op de foto’s staan. Schakel je het in, dan krijg je seconden na het maken van een foto al een melding dat er een vriend is herkend, met de optie om meteen te delen. Volgens Facebook is dat niet creepy, maar moet je juist de indruk krijgen dat je de volledige controle hebt over Photo Magic.

Denk je daar anders over, dan kun je de gezichtsherkenning via de privacy-instellingen uitschakelen. Je kunt ook ervoor kiezen om de notificaties uit te schakelen. Photo Magic maakt gebruik van dezelfde techniek die al op Facebook wordt gebruikt om vrienden in foto’s te herkennen. Ook wordt het gebruikt in Facebook Moments, dat nu een aantal maanden bestaat. Doel van dit alles is dat je meer gaat delen op Messenger, vooral in groepen. Vorige maand verstuurden gebruikers 9,5 miljard foto’s via Messenger.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 november 2015, 10:55
Categorie Apps
Onderwerpen facebook, facebook messenger

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.