tim-cook-apple-watch

Tim Cook: ‘Apple Watch vervangt autosleutel’

Tim Cook heeft in een interview aangegeven dat de Apple Watch een autosleutel kan vervangen. Ook komen er beloningen voor mensen die bewegen.

tim-cook-apple-watchTim Cook heeft in een interview met de Britse krant Telegraph uitgelegd, dat mensen de Apple Watch op allerlei manieren gaan gebruiken. Als voorbeelden noemde hij het gebruik van de Apple Watch als toegangssleutel voor de auto, zonder daarbij verdere hints te laten vallen dat er een Apple Car in ontwikkeling is. Cook suggereerde daarbij dat er afspraken met bestaande autofabrikanten zijn en dat het openen van de auto met bijvoorbeeld NFC of Bluetooth zou kunnen plaatsvinden.

Het interview vond plaats tijdens een internationale toernee van Cook: na een bezoekje aan Duitsland reisde hij door naar Israel en vervolgens naar Londen.

Cook reageerde met zijn opmerking op de kritiek, dat sommige mensen vinden dat de Apple Watch maar beperkte mogelijkheden heeft. Volgens Cook is het maar net wat je ermee gaat doen en zal iedereen eigen toepassingen vinden:

The watch is designed to be able to replace car keys and the clumsy, large fobs that are now used by many vehicles, Cook told The Telegraph. This could be a major development and will reinforce the view that Apple is circling the automotive market.

Cook noemde nog andere mogelijkheden, zoals het gebruik voor gezondheidstoepassingen. Als je te lang stil zit, is dat nadelig voor je gezondheid. De Apple Watch geeft je dan een tikje op de pols om te herinneren dat je wat vaker moet bewegen. Daarbij zal ook een systeem van beloningen worden ingevoerd:

Even more intriguingly, the Watch will operate a special rewards system: users will get credits if they exercise enough. They will also be encouraged to increase their metabolic targets if they meet their exercise targets consistently.

Daarnaast zou de Apple Watch kunnen worden gebruikt voor het filteren van berichten. Om te voorkomen dat allerlei notificaties op je pols binnenkomen, kan de Apple Watch er een prioriteit aan geven. Een sterfgeval binnen de familie komt dan meteen door:

It will make it much easier to prioritise, spot and react to urgent messages, such as a family emergency. These notifications will be much easier to deal with via one’s wrist than through an iPhone, especially in meetings.

De Apple Watch gaat in april in de verkoop, waarschijnlijk al begin april. Apple heeft de media al uitgenodigd voor een evenement op 9 maart, waar meer details zullen worden onthuld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 februari 2015, 17:22
Categorie Achtergrond
Onderwerpen apple watch, tim cook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.