sheepop

Sheepop: springende schapen met de frustratie van Flappy Bird

In de game Sheepop laat je schapen van paal tot paal springen zonder het water te raken. Let op, het spel is net zo frustrerend en verslavend als Flappy Bird.

De omschrijving van de game waarschuwt je alvast: Very Addictive. Dat Sheepop verslavend kan zijn is niet zo vreemd, want de game lijkt wat op het immens populaire Flappy Bird. Het spel waarbij je moet proberen een vogeltje tussen obstakels door te laten vliegen is al ruim een jaar niet meer te downloaden in de App Store, maar leverde een hoop soortgelijke simpele spelletjes op. Toch is Sheepop geen Flappy Bird-kopie, want de bediening en speelwijze is anders. En in plaats van vogels heb je nu een schaap tot je beschikking. Het doel? Het beestje van paal naar paal laten springen zonder het water te raken.

sheepop startscherm sheepop springend schaap

Sheepop: Flappy Bird met schapen

De game vereist weinig uitleg. Bij het opstarten zie je een strakblauwe lucht en twee houten palen die uit het water steken. Bovenop de linker paal staat een schaap. Je begint door op het Play-icoon te drukken. De kunst is om het schaap de juiste hoogte en afstand mee te geven om hem op de volgende paal te laten landen. Je doet dit door je vinger op het scherm te houden en vervolgens te slepen. Hierdoor ontstaat een pijl die aangeeft welke richting je schaap uit zal schieten. Hoe langer de pijl, hoe krachtiger het schot zal zijn. Je vuurt het schaap af door je vinger op te tillen. Is het je gelukt de volgende paal te bereiken, dan levert dit een punt op. Zolang het schaap niet in het water terecht komt, loopt je score dus op. Zodra hij in het water valt begint de teller weer op nul.

Het ontwerp van Sheepop is erg retro. De nostalgische geluidseffect sluiten daar goed bij aan. Daarnaast is er de mogelijkheid om je score direct te delen via Twitter en is er een link naar andere apps van de ontwikkelaar. Tijdens het spelen is onderin beeld reclame te zien. Dit is niet erg storend, maar er is ook geen optie om de advertenties weg te kopen.

Simpel idee, maar moeilijk om te scoren

Vanaf het begin is het heel eenvoudig om Sheepop te spelen, maar de grootste uitdaging zit in het behalen van een hoge score. Dit blijkt een behoorlijk lastige klus. De houten palen verschillen telkens van hoogte en zijn soms bedekt met ijs of zand, waardoor je extra nauwkeurig moet mikken. Het spel zorgt gegarandeerd voor de nodige frustratie, maar is daarnaast ook erg verslavend, zoals de ontwikkelaar al beloofde. Sheepop is gratis te downloaden in de App Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 februari 2015, 16:59
Categorie Apps
Onderwerpen flappy bird, games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.