The Whole Pantry Apple Watch

Apple verwijdert controversiële gezondheidsapp van Apple Watch-website

Apple heeft een controversiële gezondheidsapp verwijderd van de Apple Watch-website. De app is ook niet langer te vinden in de App Store.

Apple heeft eerder in maart een nieuwe webpagina geïntroduceerd, waarop een aantal geplande Apple Watch-apps worden getoond. Vanaf vandaag is er echter één app uit de lijst gehaald. The Whole Pantry gaf kooktips om gezonder mee te leven, waarmee maker Belle Gibson zei haar terminale hersenkanker de baas te zijn. Volgens recente berichten was er echter sprake van een verkeerde diagnose, waardoor de app en het bijbehorende boek in twijfel worden getrokken.

The Whole Pantry Apple Watch apps

De iPhone-app van The Whole Pantry is inmiddels al uit de App Store gehaald. Het is onduidelijk of Gibson’s uitgever de app heeft verwijderd of dat Apple heeft ingegrepen, maar de Android-versie is nog wel te downloaden. Daarnaast is The Whole Pantry niet langer te zien op Apple’s website met Apple Watch-applicaties.

Er wordt ook op andere plekken ingegrepen: Gibson’s uitgever is niet langer van plan om haar eerste boek te verkopen. The Sydney Herald schrijft daarnaast dat het bedrijf van Gibson wordt onderzocht, omdat ze duizenden dollars aan ingezameld geld voor goede doelen niet heeft gedoneerd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 maart 2015, 13:54
Categorie Apps
Onderwerpen apple watch, gezondheid

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.