Opera Coast laat je ook met slechte verbinding video’s afspelen

De webbrowser Opera Coast heeft een update gehad. Je kunt nu dankzij Opera Turbo sneller browsen en video's afspelen, ook bij slechte internetverbinding.

opera-coast-leuke-sitesMet de webbrowser Opera Coast heb je snel toegang tot je favoriete websites. Het beginscherm van de gratis app laat je shortcuts naar websites zien, in de vorm van icoontjes. Deze zijn vooral handig wanneer je dagelijks dezelfde sites bekijkt. In een nieuwe update maakt Opera Coast het kijken van video’s op je iOS-apparaten makkelijker, ook als je een slechte internetverbinding hebt.


Om zonder haperingen video’s te kijken op je smartphone of tablet heb je vaak een goede internetverbinding nodig. Is dit niet het geval, dan wil het laden van een video nog wel eens lang duren. Opera Coast heeft dit probleem aangepakt door gebruik te maken van Opera Turbo. Deze technologie analyseert de sterkte van je internetverbinding en past vervolgens de video aan voor een optimaal resultaat. Zo kun je in de webbrowser altijd en snel video’s kijken, ook als je een slechte verbinding hebt. Bij een slechte verbinding wordt ook automatisch de hoeveelheid data die nodig is om de video af te spelen verminderd. De nieuwe versie van de app maakt automatisch gebruik van Opera Turbo, maar je kunt de functie ook handmatig aan- of uitzetten. Je vindt deze optie door naar de Opera Coast-app te gaan in Instellingen op je iPhone of iPad.

Opera Coast browser iPhoneNaast de verbeterde optie voor het afspelen van video’s heeft de app ook andere mogelijkheden gekregen om het browsen makkelijker te maken. Je ziet nu bijvoorbeeld ook een laadbalk bij het openen van websites. Daarnaast duurt het minder lang om websites die als ‘veilig’ worden gezien te laden, kun je vanaf het startscherm naar beneden vegen om websites te zoeken en kun je pagina’s nu ook delen naar Pinterest, Pocket, Evernote en Kik.

Opera Coast heeft met de nieuwe update vooral haar focus gelegd op snelheid. Net als de vorige keer dat we de app bespraken, heeft de webbrowser nog altijd weinig functies. Het biedt wel een alternatief dat vooral handig is als je een aantal favoriete websites dagelijks bezoekt en deze op een snelle manier wilt bekijken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
18 maart 2015 om 15:01
Onderwerpen
,
Categorie
Apps
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.