Terugkerende geruchten: gigantische iPod touch en gezondheid Steve Jobs

Twee hardnekkige geruchten komen terug: Apple werkt aan een tablet-achtig apparaat: een grote iPod touch met een scherm van 7 tot 9 inch. En de gezondheid van Steve Jobs staat weer ter discussie.

ipod_touchDe website TechCrunch beweert van drie onafhankelijke bronnen dichtbij Apple te hebben vernomen dat er in het najaar van 2009 een iPod touch met groot scherm aankomt. Het apparaat heeft een scherm van 7 tot 9 inch en Apple zou al in gesprek zijn met OEM’s in Azië over massaproductie van het apparaat. Het gerucht is in feite een nieuwe variant op een gerucht dat al zeker vijf jaar circuleert, over een Mac Tablet. Een van de bronnen bevestigt dan ook, dat Apple intern al vele jaren aan het experimenteren is met een tablet-achtig apparaat, maar men dacht dat gebruikers er niet op zitten te wachten.

Nu de App Store er is, zou dat kunnen veranderen: met de App Store, iTunes en een browser heb je alles voor vermaak onderweg. De prijs van het apparaat zal flink hoger liggen dan die van de iPod touch ($229/$399) denkt TechCrunch. Eén van de bronnen beweert dat hij het apparaat daadwerkelijk in handen heeft gehad.

Een ander hardnekkig gerucht is dat rond de gezondheid van Steve Jobs. Gizmodo beweerde gisteren in een artikel Steve Job niet op Macworld aanwezig is omdat zijn gezondheid ernstig achteruit is gegaan. De informatie is afkomstig van een bron die meermaals 100% correct is geweest. Kevin Rose verkocht in paniek al zijn Apple-aandelen. Jim Goldman van CNBC schrijft dat het mooi aangeeft wat voor angsthazen de Apple-investeerders zijn en hoe weinig vertrouwen ze in het bedrijf hebben. De koers van het aandeel Apple dook omlaag, ook al was het Gizmodo-gerucht op weinig gebaseerd en leken ze zichzelf van het hele verhaal te distantiëren. Goldman vroeg bij Apple na en kreeg opnieuw te horen dat de enige reden dat Apple zich uit Macworld terugtrekt, is dat ze de investeringen in de beurs willen afbouwen. Steve Jobs is daarin blijkbaar een flinke kostenpost. Twee weken geleden kreeg Goldman bevestigd dat de beslissing niets te maken had met Jobs’ gezondheid en de situatie is volgens informatie die Goldman gisteren kreeg niet veranderd in die twee weken.

I was told two weeks ago by sources inside Apple that the decision had nothing to do with Jobs’ health. I got the same message today. Period.

Gizmodo’s standpunt in het artikel is, dat de gezondheid van Jobs geen zaak is van het publiek, de pers of wie dan ook, maar als ze leugens verspreiden moet dat in de openbaarheid worden gebracht. De vraag is nu: wie heeft zitten liegen? Zolang de bron van Gizmodo anoniem blijft weten we niet of het iemand is die daadwerkelijk op de hoogte kan zijn van de situatie. Van de andere kant kunnen we niet beoordelen of Jim Goldman de waarheid van Apple te horen heeft gekregen, of dat het niet meer dan wat PR-praat was om de waarheid te verhullen. Toch zou je denken: als de gezondheid van Jobs zo hard achteruit is gegaan, moet iemand (medewerkers in Cupertino, buurman, kennissen) dat toch zijn opgevallen. Of zou Jobs steeds in een Michael Jackson-vermomming op zijn werk verschijnen?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 december 2008, 10:37
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen gezondheid, ipod touch, steve jobs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.