Uitvinder van T9 bedenkt Swype-tekstinvoer voor touchscreens

De uitvinder van T9-tekstinvoer heeft iets nieuws bedacht, speciaal voor touchscreen-apparaten. Swype is een technologie waarbij je met je vinger over een schermtoetsenbordje glijdt.

swypeCliff Kushler, de uitvinder van de T9-invoermethode voor mobiele telefoons, heeft een nieuwe manier bedacht om tekst op touchscreens in te voeren. De naam is Swype en het werkt op elk schermtoetsenbordje, zoals je die vindt op de iPhone of op bijvoorbeeld Windows Mobile-toestellen. In plaats van het aantikken van letters moet je met de vinger over het scherm glijden, zonder deze van het scherm te halen. Pas wanneer een woord compleet is til je de vinger op. Dat lijkt op de manier waarop sommige mensen het iPhone-toetsenbord gebruiken: ze glijden met hun vinger over het toetsenbord naar de volgende letter die ze willen typen. Het verschil is dat je bij het iPhone-toetsenbord steeds je je vinger moet oplichten als je bij de gewenste letter bent gekomen.

De technologie die Kushler nu heeft bedacht is sneller en gemakkelijker te gebruiken op een touchscreen. Snelheden van meer dan 50 woorden per minuut schijnen mogelijk te zijn. Swype heeft een ingebouwde intelligentie, waardoor je niet elke letter exact hoeft aan te raken. Er zit een database van 65.000 woorden in waarmee de tekstcorrectie wordt uitgevoerd. Ook daar zijn wel parallellen te trekken met de iPhone.

De technologie is geschikt voor diverse apparaten, zoals mobiele telefoons, tablets, gameconsoles, kiosks, televisies, virtuele schermen en dergelijke. Kushler gaat Swype promoten als een vervanger voor T9 en hoopt op hetzelfde succes.

Meer info: Swype
Via: The Future of Things

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 december 2008, 10:49
Categorie iDevices
Onderwerpen patenten, swype, tekstverwerker, touchscreen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.