iPhone 7 review: de iPhone 7 bevat geen verbeteringen voor de belkwaliteit, maar wel voor mobiel internetten

Belgische provider Telenet gaat bellen via 4G en Wi-Fi aanbieden

Vanaf deze zomer wordt het voor klanten van de Belgische provider Telenet mogelijk om via 4G en Wi-Fi te bellen. In de zomer zal een kleine groep gebruik kunnen maken van deze nieuwe feature en dit zal stapsgewijs uitgerold worden.
Itske - · Laatst bijgewerkt:

Telenet komt met VoLTE en bellen via Wi-Fi

Klanten van het Belgische Telenet kunnen binnenkort gebruik maken van VoLTE (Voice over LTE) waarmee gebeld kan worden via het 4G-netwerk. Ook het bellen via een Wi-Fi-netwerk wordt mogelijk via de provider. De nieuwe features zullen vanaf deze zomer stapsgewijs beschikbaar worden voor een deel van de klanten. De afgelopen maanden heeft het Belgische bedrijf hard gewerkt om het complete netwerk te vernieuwen.


In België bood Proximus al VoLTE aan en in Nederland bieden Vodafone en Tele2 zowel VoLTE als bellen via Wi-Fi aan.

Investeringen in het netwerk
De investeringen van het afgelopen jaren maken het nu mogelijk om meer en sneller data te transporteren over het netwerk. Hiermee wordt het nu ook mogelijk om gebruik te maken van bellen via 4G en Wi-Fi. Op dit moment gebeurt dat nog via het 2G- en 3G-netwerk. Telenet geeft zelf aan dat dit een oplossing is voor klanten die problemen ondervinden met het bereik tijdens het bellen wanneer zij binnenshuis zijn.

Automatisch overstappen van 4G naar wifi
Verder meldt Telenet dat de smartphones die hiervoor geschikt zijn tijdens het gesprek automatisch het meest geschikte netwerk kiezen. Wanneer de iPhone in huis slechte verbinding heeft met het 4G-netwerk, wordt er automatisch overgestapt naar een Wi-Fi-netwerk. De gesprekken zijn in HD-geluidskwaliteit. Het zorgt er ook voor dat het eenvoudiger wordt om tijdens het bellen te internetten.

iPhone-gebruiker aan het bellen in Apple-reclamespot

Stapsgewijs aanbieden
De Belgische provider gaat vanaf deze zomer de dienst in het begin aanbieden op de iPhone X en twee Samsung modellen. Later in het jaar zullen meer toestellen volgen die hiervoor ook geschikt zijn. De toestellen zullen per groep toegelaten worden, te beginnen met de meest recente toestellen. Wanneer klanten gebruik kunnen maken van deze functies worden zij op de hoogte gebracht via een sms-bericht. Aan het eind van dit jaar hoopt Telenet dat 100.000 abonnees er actief gebruik van maken.

Hoe je VoLTE kunt instellen en meer informatie over deze feature vind je in onderstaand artikel artikel

Ook schreven we een artikel met alles over het bellen via Wi-Fi.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.