Rabobank op de iPhone X.

Rabobank laat je nu een iDEAL-betaling met de app afronden, zonder Rabo Scanner

Met de Rabo Bankieren-app is het nu mogelijk om een iDEAL-betaling op de computer af te handelen. Door de QR-code te scannen heb je ook geen Rabo Scanner meer nodig, zolang je binnen de limiet blijft.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 20:20 uur: Bij Triodos-bank zou dit ook mogelijk moeten zijn.

Lekker online shoppen is vanaf nu een stuk makkelijker als je bankiert bij de Rabobank. Voor het afrekenen heb je alleen nog maar de Rabo Bankieren-app nodig, waardoor je de Rabo Scanner in de la kan laten liggen. Ook kun je de app gebruiken om een iDEAL QR-code op een factuur, kassabon of website te scannen.

Rabo Bankieren scant QR-codes

QR-codes kom je de laatste jaren steeds meer tegen in het betalingsverkeer. ING heeft bijvoorbeeld QR-codes om een iDEAL-betaling op het web mee af te handelen en ook bunq gebruikt ze. De Rabobank kan daarom niet achterblijven. Met versie 6.4 van de Rabo Bankieren-app kun je elke iDEAL-betaling gewoon met de app afronden. Het grote voordeel hiervan is dat je dan ook geen Rabo Scanner meer nodig hebt, zolang je maar binnen de ingestelde limiet blijft. De limiet voor betalen zonder scanner is in te stellen via de app (Zelf regelen > Betaalrekening en bankpas).

Rabo Bankieren iDEAL code scannen.

Je vindt de optie om een QR-code te scannen op het inlogscherm van de app. Tik daar op het QR-logo en richt je iPhone of iPad op de code. Het bedrag, de begunstigde en de omschrijving verschijnen dan automatisch op het scherm. In een aantal gevallen is het mogelijk om het bedrag aan te passen. Denk bijvoorbeeld na het scannen van een QR-code op een rekening in een restaurant, zodat je makkelijker fooi kan geven.

De scanner werkt met de speciale iDEAL QR-codes. Deze zijn te herkennen aan het roze iDEAL-logo in het midden van de code. Bijna twee jaar geleden kwam iDEAL zelf met een app voor deze QR-codes. Dankzij de functie van de Rabobank-app hebben die klanten deze losse iDEAL-app dus niet meer nodig. Bij Knab is het sinds zomer 2017 al mogelijk om deze zogenaamde offline QR-codes te scannen met de app.

Bekijk ook

Betalen met een QR-code dankzij nieuwe iDEAL-app

iDEAL-betalingen verrichten moet een stuk eenvoudiger worden. De betaaldienst heeft een nieuwe app gelanceerd waarmee je een speciale iDEAL-app kunt scannen, waarna je vervolgens via de mobiel bankieren-app van je bank de betaling kunt verrichten.

Met dank aan Bas van der Ploeg voor de screenshots.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

26 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.