iPad 2018 teardown van iFixit.

Teardown van nieuwe iPad 2018 bewijst dat reparatie nog steeds lastig is

De nieuwe iPad 2018 ligt nog maar net in de schappen of de mensen van iFixit hebben hem alweer uit elkaar gehaald voor een nieuwe teardown. Heeft Apple stiekem allerlei nieuwe snufjes en aanpassingen in deze iPad gestopt of lijkt ook de binnenkant op het model van vorig jaar?

De iPad 2018 lijkt in veel opzichten op het model van vorig jaar, maar heeft wel een snellere processor en ondersteuning voor de Apple Pencil. Hoe zie je die verbeteringen terug aan de binnenkant van deze nieuwe iPad? Bij iFixit is het model binnenstebuiten gekeerd, waardoor we een beter beeld krijgen van de veranderingen en het gemak waarmee deze iPad te repareren is.

Teardown iPad 2018

iFixit is inmiddels een expert op het gebied van teardowns van de iPhone en iPad, waardoor het uit elkaar slopen van dit op het eerste gezicht vertrouwde model geen ingewikkelde taak is. Net als het voorgaande model zit de iPad met veel lijm aan elkaar vast. Het scherm van deze 2018 iPad is niet gelamineerd. Dit heeft als voordeel dat het glas los zit van het display zelf. Als je deze iPad laat vallen en er zit een barst in het scherm, dan is het dus niet nodig om meteen het complete display te laten vervangen.

Scherm in iFixit teardown van de iPad 2018.

Na het openmaken van de iPad en het uit de weg ruimen van de bekende onderdelen, komen ze de eerste veranderingen tegen. Het moederbord is voorzien van de A10-chip die ook in de iPhone 7 zit. Nieuw in dit model zijn de touch screen controllers van Broadcom, aangegeven in geel. Dit zijn dezelfde onderdelen als in de nieuwste iPad Pro’s. Vermoedelijk zijn deze dus nodig voor de ondersteuning van de Apple Pencil.

Chips in iFixit teardown van de iPad 2018.

De batterij in deze iPad is dezelfde als in het model van vorig jaar. Het gaat om een 32,9 Wh-batterij met modelnummer A1484. Het was al bekend dat dit model dezelfde batterijduur van 10 uur heeft, maar dankzij iFixit weten we dat het om exact dezelfde batterij gaat. Ook de chip voor de Touch ID-sensor is exact hetzelfde als bij het voorgaande model. Het is jammer dat Apple niet voor de tweede generatie Touch ID-sensor uit 2015 gekozen heeft. Deze is een stuk sneller, maar heeft zijn weg helaas niet gevonden naar deze iPad.

Lastig te repareren
De iPad 2018 heeft dezelfde repareerbaarheid als het model van vorig jaar en scoort daarom 2 op een schaal van 10. Dit komt vooral door het overmatige gebruik van lijm, waardoor het uit elkaar halen een stuk lastiger is dan met schroefjes. Ook het vervangen van de batterij wordt daardoor lastiger, want ook die zit met lijm vast op zijn plek. Heb je na verloop van tijd een iPad-reparatie nodig, dan kan dat dus tegenvallen.

Wil je deze iPad zelf met eigen ogen zien, dan kun je nu ook langs bij de Apple Store in Amsterdam, Haarlem en Den Haag waar ze inmiddels uit voorraad leverbaar zijn. Wil je de iPad kopen, dan kun je daarvoor terecht bij ons iPad prijzenoverzicht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 april 2018, 15:33
Bron Bron iFixit
Categorie iDevices
Onderwerpen ifixit, ipad 2018, teardown
Device iPad 2018

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.