snapchat-app

Snapchat introduceert videobellen voor groepen

Maximaal 16 mensen tegelijk

Via Snapchat was het al een tijdje mogelijk om te videobellen met een vriend, maar nu wordt het ook mogelijk om dit met een hele groep te doen. Maximaal 16 mensen kunnen deelnemen aan één videogesprek.

Ook kun je vanaf deze week mensen benoemen in je verhalen zodat je vrienden precies weten met wie je bent. Beide functies worden deze week voor alle gebruikers beschikbaar.

Videobellen met al je vrienden
Sinds 2016 is het mogelijk om te Snapchat videobellen, maar tot nu toe was het alleen maar mogelijk om met één persoon tegelijk te bellen. Vanaf deze week gaat dat veranderen: dan kun je met maximaal 16 mensen tegelijkertijd bellen. Wanneer je een groepschat hebt, hoef je alleen maar op het icoontje voor videobellen te drukken en het gesprek wordt gestart. Een groepschat voor berichten uitwisselen kan bij Snapchat maximaal 32 mensen bevatten, dus het lukt niet om je hele groep te bellen. Slechts de helft kan meedoen.

Snapchat videobellen met een groep

Iedereen in de groepschat krijgt een melding dat hij of zij is uitgenodigd voor het gesprek. Je bepaalt zelf of je meedoet aan het gesprek en of je toegang geeft tot de camera. Zit je haar niet goed, dan kun je toegang tot de camera uitzetten. Je hebt ook de mogelijkheid om de Snapchat-filters te gebruiken en daarnaast kun je gewoon tekstberichten blijven sturen terwijl de rest van je vrienden aan het bellen is.

Vrienden taggen
Een andere nieuwe functie in de app is het taggen van je vrienden in de Snapchat-app. Wanneer je een foto hebt gemaakt met je vrienden kun je in de tekst een @ typen en schrijf je hierachter de naam van de persoon die je wilt taggen. Dit is vergelijkbaar met de functie van Instagram Stories.

Snapchat vrienden benoemen

Strijd tussen Snapchat en Instagram Stories
De strijd tussen Instagram Stories en Snapchat blijft doorgaan. De afgelopen maanden hebben beide platformen verschillende functies toegevoegd om het aantrekkelijker te maken voor gebruikers. Er zijn bijvoorbeeld ook geruchten dat het videobellen naar Instagram Stories komt. Hierover is nog niets bevestigd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 april 2018, 18:48
Categorie Apps
Onderwerpen snapchat, videobellen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.