Apple Watch voorjaar 2018

Gerucht: ‘Apple werkt aan microLED voor duurdere Apple Watch en AR-bril’

Apple is de laatste tijd druk bezig met microLED, een nieuwe schermtechniek. Niet alleen de Apple Watch krijgt microLED, maar volgens bronnen gebruikt Apple de schermtechniek ook voor een augmented reality-toestel in verschillende maten.

Apple werkt aan nieuwe schermen met microLED op een geheime locatie, maar voor welke toestellen zijn deze schermen bedoeld? Eerder bleek al dat de Apple Watch het eerste apparaat met een dergelijk scherm wordt, maar ook Apple’s augmented reality-product krijgt volgens bronnen een microLED-scherm. Het zou gaan om een AR-bril met een scherm van 0,7 tot 0,8-inch. Daarnaast komen er grotere toestellen met microLED aan.

‘microLED voor AR-bril’

Terwijl Apple de prototypes van de microLED-schermen zelf maakt, zal fabrikant TSMC de massaproductie van kleine exemplaren voor zijn rekening nemen. Voor de Apple Watch gaat het dan om schermen rond de 1,3 en 1,4-inch en voor de AR-bril melden de bronnen schermen van 0,7 tot 0,8-inch. Dit zou dus betekenen dat de AR-bril een scherm krijgt van twee centimeter. Het is nog niet bekend hoe Apple’s AR-bril eruit ziet, dus mogelijk is het microLED-scherm bedoeld voor een ander onderdeel van de bril.

Volgens DigiTimes begint Apple in de tweede helft van 2018 met de massaproductie van microLED-schermen voor de Apple Watch. Dit zou betekenen dat de Apple Watch Series 4 mogelijk het eerste horloge met dit nieuwe scherm is. Al sinds de release van het allereerste model gebruikt Apple een OLED-scherm. DigiTimes noemt ook 2019 als mogelijke datum. Dit komt meer overeen met de eerdere berichten van Bloomberg, die ook stelden dat Apple in 2019 meer gaat doen met microLED.

Een interessant detail is dat Apple volgens de bronnen microLED in eerste instantie alleen toepast op een duurdere Apple Watch. Dit is dus vergelijkbaar met de iPhone X: alleen de duurdere iPhone heeft een OLED-scherm, terwijl andere modellen nog LCD hebben. De kosten voor microLED zijn namelijk zo’n 400 tot 600% hoger dan bij de huidige OLED-schermen.

Ook voor grotere schermen
Naast de kleinere schermen waar nu over gesproken wordt, werkt Apple ook nog aan microLED voor grotere producten, zelfs groter dan de huidige MacBooks. Over welke producten het dan precies gaat, kon de bron niet zeggen. De grootste schermen die Apple nu in haar assortiment heeft, zijn de iMacs van 27- en 21,5-inch.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 april 2018, 12:35
Bron Bron Digitimes
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp microled
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.