Clear op Apple Watch.

Takenapp Clear bijgewerkt voor iPhone X, maar verdwijnt van Apple Watch

watchOS 5 is de boosdoener

De populaire takenapp Clear is eindelijk aangepast voor het scherm van de iPhone X. Maar als je de app graag gebruikte op je Apple Watch, is er minder leuk nieuws. De versie voor je horloge is verwijderd. De komende weken volgen er waarschijnlijk nog veel meer Apple Watch-apps die verdwijnen.

Takenapp Clear was jaren geleden één van de populairste takenapps voor de iPhone en iPad en kwam later ook naar de Mac. Op de Mac noemt Apple de app zelfs onmisbaar, maar daar kun je anno 2018 niet echt meer van spreken aangezien de laatste update van die versie uit 2015 komt. Ook de iOS-versie moest het lange tijd zonder update doen, maar vandaag komt daar verandering in. De app is namelijk bijgewerkt voor de iPhone X, zodat de app er daar eindelijk weer mooi uit ziet. De Apple Watch-app is met ingang van deze versie echter verdwenen en dat komt vooral door de aankomende release van watchOS 5.

Takenapp Clear bijgewerkt voor iPhone X

Dat de app nu is bijgewerkt voor de iPhone X, is vooral een leuk extraatje voor deze huidige versie. Binnenkort verschijnt er namelijk een volledig nieuwe versie van Clear, zo liet de ontwikkelaar weten. De comeback van Clear krijgt onder andere de mogelijkheid om taken te verslepen van de ene lijst naar de andere en er komen nieuwe thema’s voor in het donker. Als zoethoudertje heeft de huidige versie van Clear met de update van vandaag al vier nieuwe thema’s gekregen die een voorbode zijn op deze compleet nieuwe versie. Een releasetiming van de nieuwe Clear is er nog niet, maar de app zit er in ieder geval aan te komen.

Bij die comeback moet je in ieder geval rekening houden dat twee versies er (voorlopig) afvallen: de Mac-versie en Apple Watch-versie. Al bij de aankondiging van de comeback liet de ontwikkelaar weten dat er voorlopig geen nieuwe Mac-versie komt, omdat de focus nu ligt bij de iOS-versie. Een ander gemis is de Apple Watch-versie. Per vandaag is deze verdwenen, omdat watchOS 5 roet in het eten gooit. Mocht je de app erg missen, dan kun je contact opnemen met de ontwikkelaar. Mogelijk keer de versie voor je horloge op een later moment alsnog terug.

watchOS 5 is de boosdoener
De kans is groot dat je de komende weken steeds meer Apple Watch-apps ziet verdwijnen of niet meer kan openen. Vanaf watchOS 5 moeten apps namelijk bijgewerkt zijn voor watchOS 2 of nieuwer. Dat wil zeggen dat de apps die nog gemaakt zijn met de originele WatchKit, niet meer functioneren. Dat geldt dus vooral voor heel veel apps die ten tijde van de release van de Apple Watch verschenen, maar daarna nooit meer zijn bijgewerkt. Andere voorbeelden van dergelijke apps die niet meer werken is de tvgids-app van TVGiDS.tv en de Domino’s-app, tenzij ze nog op tijd bijgewerkt worden. In de meeste gevallen vereist dit een complete herziening van de app en dat zal voor veel apps niet de moeite waard zijn omdat het gebruik daarvoor te laag is.

Apps moeten bijgewerkt worden voor watchOS 5.

Je herkent dit soort apps aan de melding die in beeld verschijnt als je ze voor het eerst opstart. Wil je een app blijven gebruiken, dan moet je dus op watchOS 4 blijven. Voor gebruikers van de originele Apple Watch is dat niet zo moeilijk, want dit model kan niet bijgewerkt worden naar watchOS 5.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 augustus 2018, 9:51
Via Via 9to5Mac
Categorie Apps
Onderwerpen clear, todo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.